De aandelenmarkten hebben rake klappen gekregen en beleggers snakken naar een herstelperiode. Volgens de bekende investeerder Jim Rogers hebben we de laatste rally gezien voor lange tijd en is het geen slecht idee om in zilver en goud te stappen. Eens we in volle recessie, zal de paniek op de markten pas echt zorgen voor bloedrode dagen.

Zo nu en dan zien we een kleine rally op de aandelenmarkten, en dat is ook niet vreemd gezien de algemene trend op de beurzen negatief is. Beleggers en investeerders proberen de markten te timen door in te stappen aan bodemprijzen. Maar volgens de legendarische investeerder Jim Rogers zijn deze bodemvissers er aan voor de moeite.

We had huge pessimism because of inflation and other things. Now it looks like inflation and pessimism is breaking, but just remember, this is probably the last rally.

Hij heeft al verschillende stormen meegemaakt op de markten. De 79 jarige investeerder heeft Quantum Fund opgericht met George Soros in 1973, toen de beurzen in volle ‘bear market’ waren. Tot 1980 wisten beide heren een rendement te halen van 4.200 procent terwijl de S&P 500 slechts met 47 procent was gestegen. Rogers weet dus wat het is om te handelen in moeilijke tijden en probeert ook nu dezelfde strategie toe te passen.

Grondstoffen

Er zijn volgens hem tal van nieuwe ‘spelers’ op de beurs die trachten om de verhoogde volatiliteit te gebruiken om snelle winsten te maken. Hij weet uit ervaring dat dit een signaal is dat het eindspel is ingezet en dat de storm alleen maar groter gaat worden. Om op veilig te spelen, raadt hij beleggers aan in grondstoffen te beleggen, zoals bv. zilver en goud.

Deze grondstoffen fungeren nog altijd als ‘veilige haven’ en als waardemiddel en kunnen daarenboven niet geprint worden, in tegenstelling tot geld. Techaandelen, zoals Meta, Apple, Amazon, Netflix en noem maar op, gaat hij mijden als de pest de komende drie jaar.

Bronnen: Jing Pan – Yahoo Finance

Foto: Pixahive – CC0 1.0

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>