kerstbonus Je zal maar tewerkgesteld zijn bij het Amerikaanse oliebedrijf Hilcorp. Hilcorp telt 1.381 medewerkers en iedereen krijgt er een kerstbonus van €92.000 ($100.000). Het is dan ook niet verwonderlijk dat Hilcorp in de lijst staat als een van de 100 beste Amerikaanse bedrijven om voor te werken. Hilcorp is een niet-beursgenoteerd oliebedrijf uit Houston en het is niet aan zijn proefstuk toe. In het verleden verdeelde het bedrijf ook enorme bonussen onder zijn medewerkers. Dat ze een bonus van €92.000 betalen in een verschrikkelijk jaar voor de meeste oliebedrijven maakt het nog uitzonderlijker. 5 jaar geleden mochten de medewerkers van Hilcorp kiezen tussen een auto van $50.000 of een bonus van $35.000. De reactie van receptioniste Amanda Thompson is dan ook vrij normaal:

“Iedere dag geven onze bazen ons redenen om ons uiterste best te doen. Ikzelf en mijn collega’s denken niet er niet anders over dan iedere dag 100% van onszelf te geven. Onze CEO Mr. Jeff Hilldebrand komt iedere belofte na en zorgt er zo voor dat het bedrijf iedere keer opnieuw zijn doel behaalt.”

Het doel van het bedrijf is om iedere 5 jaar te verdubbelen. De werknemers streven er iedere dag naar om dat doel te bereiken. De bonus van $100.000 is dan ook het gevolg van 5 jaar hard werken. Ter vergelijking: In de Verenigde Staten delen slechts 67% van de bedrijven een bonus uit. Deze bedraagt gemiddeld $858 per werknemer. Slechts 21% van de Amerikanen krijgt een bonus van meer dan $1.000.

<< Volg Slim Beleggen op FacebookTwitterInstagram en LinkedIn >>