Western Union, de Amerikaanse financiële dienstverlener, ziet veel mogelijkheden in Ripple. Het is momenteel geldtransacties aan het testen met behulp van deze technologie. De financiële dienstverlener staat wereldwijd bekend voor zijn methode om geld over te maken naar mensen over de hele wereld. Het ‘probleem’ is dat deze transacties lang kunnen duren.

Daarom zou Ripple een goede toepassing zijn om de transacties te versnellen. Dat zei Raj Agrawal, CFO van Western Union, deze week tijdens een interview met Bloomberg. Er werd al meer dan een maand gespeculeerd dat Western Union geldtransacties aan het testen was met Ripple. Dat mocht deze week officieel bevestigd worden door Western Unioin, XRP is alvast enthousiast.

Testfase

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, ziet de samenwerking met WU zitten. De dienstverlener is vooral geïnteresseerd om XRP toe te passen voor internationale geldtransacties. Volgens Garlinghouse is het een voor de hand liggende keuze omdat Ripple veel sneller en goedkoper is dan bijvoorbeeld Bitcoin.

Op dit moment zijn internationale transacties eigenlijk te traag voor het tijdperk waarin we leven, aldus WU-topman Hikmet Ersek. Tegenwoordig moet alles snel gaan, dus is het niet onlogisch dat WU iets doet aan de trage geldtransfers. Ripple biedt deze mogelijkheid dankzij blockchaintechnologie.

Als de testfase een succes is, is een officiële samenwerking tussen beide partijen zo goed als een feit. Naast Western Union, wordt Ripple ook nog gebruikt bij andere instanties om betalingen sneller te laten verlopen. De Saudi Arabian Monetary Authority zou reeds een samenwerking beet hebben.

Bronnen: Coin Telegraph, NU

Foto: Richard Allaway – Flickr

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven