de wet van de onbedoelde gevolgen De wet van de onbedoelde gevolgen zal menig belegger bekend voorkomen. Iedereen die ingrijpt in complexe systemen. wat het financiële systeem nu eenmaal is, loopt het risico daar tegenaan te lopen. Andrew Huszar, voormalig managing director bij Morgan Stanley én voormalig medewerker van de Fed (t/m 2011) verantwoordelijk voor de uitvoering van quantitative easing I, vreest momenteel voor die wet van de onbedoelde gevolgen. In een interview met King World News (niet voor tere zieltjes!) maakte hij een aantal interessante observaties. Zo waarschuwde hij nadrukkelijk voor het risico dat Wall Street 30 procent of meer onderuit gaat, ergens in de komende maanden al als de Fed op de huidige voet verder gaat. Ook constateerde hij dat de Federal Reserve is uitgegroeid tot het grootste hedge fund ter wereld. Hoe dat precies ziet, leest u hieronder.

De wet van de onbedoelde gevolgen en de Fed

Volgens Huszar was het oorspronkelijke idee van quantitative easing prima, maar inmiddels heeft dat ertoe geleid dat de VS alle broodnodige structurele hervormingen voor zich uit heeft geschoven. Inmiddels staat de Amerikaanse economie weer waar het ook stond in 2008/2009 (!).

>>Onze GRATIS GOUDGIDS kunt u HIER DOWNLOADEN<<

Huszar verwijst naar de tot extreme grootte opgeblazen balans van de Fed: van $800 mrd naar (nu) meer dan $4.000 mrd, in amper vijf jaar tijd. Dat geld pompen van de Fed in de financiële markten heeft ertoe geleid dat diezelfde financiële markten inmiddels verslaafd zijn geraakt aan die liquiditeiten. En nu moet er afgekickt worden en dat zal volgens Huszar serieuze gevolgen gaan krijgen. En hier duikt dan de wet van de onbedoelde gevolgen op. De voormalig Fed medewerker denkt dat de Fed de gevolgen van het terugschroeven van QE wéér onderschat, net als in het voorjaar van 2013 toen tapering voor het eerst ter sprake kwam. De paniek bij met name de Emerging Markets zal menig belegger nog op het netvlies staan. De wet van de onbedoelde gevolgen doet bijvoorbeeld opgeld in het feit dat de Fed is uitgegroeid tot ’s werelds grootste hedge fund gerund door academici. Of dat de Fed inmiddels 30 procent van de Amerikaanse staatsobligaties in bezit heeft, en 10 procent van de hypotheekmarkt. Als de Amerikaanse centrale bank vasthoudt aan het afbouwen van QE tot nul eind dit jaar, verwacht Huszar een slagveld op Wall Street. Reden voor Huszar om een deel van zijn vermogen te investeren in … goud. Neemt u liever ook het zekere voor het onzekere en wilt u een deel van uw vermogen veilig stellen, lees dan ons GOUD & ZILVER Rapport waarin wij u uitleggen wat de beste strategie is.