Insiders verkopen als gekken hun eigen aandelen. Met insiders bedoelen we bedrijfsleiders en hooggeplaatste posities binnen een bedrijf. Vaak hebben deze mensen een goed beeld over de toekomst en de waarde van hun bedrijf. Het is natuurlijk geen pure wetenschap, maar wanneer insiders massaal hun eigen aandelen verkopen, moet er toch ergens een belletje gaan rinkelen.

Insiders zijn de mensen die het meeste geld verliezen wanneer de aandelenmarkt crasht. Vandaag verlaten ze het schip en kiezen ze eieren voor hun geld. Terwijl de beursindices hoge toppen scheren, dumpen insiders hun aandelen aan het hoogste niveau in 7 jaar.

In januari lag de ratio sell-to-buy van eigen aandelen al op een bijzonder hoog niveau. Eind maart was dit nogmaals het geval en werden er volgens onderzoeksbureau Trim Tabs voor $10 miljard aandelen verkocht.

insider sell buy ratio

Wanneer we een beetje verder in het verleden kijken, zien we dat deze trend al meer dan een jaar aan de gang is. Maar terwijl de gewone belegger eindelijk terug aan boord klimt na de overwinning van Trump, versnellen insiders hun verkoopzucht.

insider sell buy ratio vs dow jones

Wat weten deze insiders dat de rest niet weet?

De kans is groot dat de insiders beseffen dat de onderliggende economie toch niet zo krachtig is als de media laat uitschijnen in de Verenigde Staten. En met een behoorlijke stevige waardering van de aandelenmarkt, is dat geen ideale cocktail om mee naar het strand te trekken in de zomer.

Bron: Zerohedge