Op dit moment heerst er een optimistische sfeer op de beursvloer. Het vaccinnieuws van de voorbijgaande weken wist er voor te zorgen dat de beurzen stevig in waarde wisten te stijgen. Steeds meer beleggers keren terug naar de beursvloer. Het is echter nog maar de vraag of ze wel het juiste moment uitgekozen hebben.

Al wekenlang zitten de beurzen in de lift. De stier lijkt haast wel onvermoeibaar te zijn. De kans is groot dat de beursrally ook tijdens de laatste weken van het jaar een vervolg krijgt. Traditioneel gezien bevinden de beurzen zich immers in de beste beursperiode van het jaar.

Deze grafiek waarschuwt voor een nieuwe beurscorrectie

Volgens Lance Roberts, analist bij Real Investment, moeten beleggers uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken. Volgens hem kunnen de beurzen namelijk dichtbij een kantelpunt zijn. Zo zijn op de bovenstaande grafiek de voorgaande keren in beeld gebracht waarbij meer dan 80% van de aandelen boven haar 200-daagsgemiddelde bewoog (S&P 500). Tijdens alle keren werden de beurzen niet veel later geconfronteerd met een (serieuze) beurscorrectie.

De laatste keer dat dit waarschuwingssignaal werd afgegeven was in februari dit jaar. En we weten allemaal hoe het destijds met de beurzen is afgelopen. Beleggers zijn dus gewaarschuwd.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.