Bill Gates mag beschouwd worden als één van de belangrijkste personen op technologisch vlak. Maar de meest recente technologisch ontwikkeling vind hij maar niks. Enkele dagen geleden lazen we dat Bill Gates absoluut geen voorstander is van bitcoin en dat hij short zou gaan als het gemakkelijk kon. Tyler Winklevoss repliceert: “Put your money where your mouth is”.

In dit artikel lazen we dat Bill Gates, boegbeeld en medeoprichter van de firma Microsoft, niet bepaald fan is van bitcoin. Hij gelooft er niet in en zou short gaan mocht er een gemakkelijke manier zijn, aldus Gates. Zijn commentaar wordt natuurlijk niet door iedereen gesmaakt en weekte reacties los.

Eén van de bekende bitcoinmiljardair gebroeders Winklevoss, Tyler, reageerde deze week op de uitlatingen van Bill Gates. Via een tweet verduidelijkte hij dat er reeds een manier is om short te gaan op de bitcoin via Cboe Futures die vorig jaar in december op de markt zijn gekomen.

“Put your money where your mouth is”

Tyler Winklevoss, medeoprichter van de crypto exchange Gemini, biedt Gates een mogelijkheid aan om zijn woorden om te zetten in daden want er is effectief een manier om gemakkelijk short te gaan op de bitcoin. Bill Gates had beter wat opzoekwerk gedaan want daar was hij niet van op de hoogte.

De futures zijn reeds sinds december beschikbaar op de Chicago Board Options Exchange (CBOE). Dit nieuwe instrument om te speculeren op de bitcoin werd positief onthaald door beleggers en investeerders maar uiteindelijk wordt er niet zoveel gebruik van gemaakt zoals gehoopt.

Maar wel voldoende om een crash van de bitcoin te veroorzaken. Kortom, nu Bill Gates kennis heeft van deze futures, kan hij dus gemakkelijk short gaan op de bitcoin. Een uitdaging van Tyler Winklevoss die hij wellicht in beraad zal nemen. Het is nog afwachten op een reactie van Gates.

Bronnen: Dollar Destruction

Foto: Tech Crunch – Flickr – CC BY 2.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven