Het moet gezegd: we hebben een fenomenaal jaar met cryptomunten achter de rug. Met zelfs de eerste ‘hunderd bagger’ uit onze carrière. We hadden dit nooit durven dromen. Maar ondanks dit waanzinnige succes, blijven we met onze voeten op de grond staan. Want als beleggers weten we dat dit soort rendementen, niet snel herhaald zullen gaan worden, in hetzelfde actief. Let wel, we denken nog steeds dat de cryptomarkten op termijn substantieel meerwaarde kan opleveren voor beleggers. Maar er zal allicht meer tijd nodig zijn in de toekomst, om vergelijkbare resultaten te boeken.
Maar wat moet je dan doen met je winst?
Het beste deel van de rally, ligt immers achter ons in de cryptomarkten. Dat is simpele logica, want het beste rendement kon je boeken op de bodem: toen we instapten met het Technologie Rapport. Vandaag liggen de grote kansen voor beleggers ergens anders. Op plekken die geen aandacht krijgen van de massa. In onderdelen waar het sentiment beneden het vriespunt zit.
En dan komt bij ons spontaan de goudmarkt op.
Kijkt u eens even mee naar wat dit actief aan het doen is, op de prijsgrafiek.
Goudprijs op weg naar nieuwe hoogtes
Nadat goud piekte in 2011, ging deze markt door een diepe crisis. Dit mondde uit in pessimisme (en soms regelrechte haat) onder beleggers. Maar wie goed kijkt, ziet dat de meerjarige daling (rode lijn) al diverse maanden achter ons ligt, en dat de bodem geplaatst is in 2016. Vandaag is de goudprijs onderweg naar de meerjarige weerstand (groene lijn), vanuit een ‘cup ’n handle‘ patroon.
Een betere technische setup kunnen we ons niet bedenken.
Toch krijgt goud amper ‘liefde’ van beleggers. De haat daarentegen om overduidelijk aanwezig. Vandaag moet je als slimme belegger echter de omgekeerde houding aannemen.
Je moet goud vandaag omarmen!
Met name de cryptobeleggers zouden er goed aan doen om een deel van hun royale winsten van tafel te nemen, en aan het werk te zetten in de goudmarkt. Bovendien kan dit tegenwoordig even gemakkelijk als het kopen van crypto. Tenminste, als je weet waar je moet zijn.
Bij Slim Beleggen hameren we altijd op een deel fysiek goud, en een deel goudmijnaandelen.
Bron: Nieuwsbrief Slim Beleggen
Foto Credit: iStock