Het wereldwijde economische herstel zal dit jaar een grote invloed gaan hebben op de financiële markten. De winstgroei zal in bijna elk werelddeel fors gaan toenemen dankzij de uitrol van verschillende COVID-vaccins. Maar Azië lijkt het meest veelbelovend te gaan worden. Het herstel in Azië gaat vermoedelijk zorgen voor een winstgroei van meer dan 20 procent. 

Analisten van UBS Global en Goldman Sachs verwachten dat de winstgroei in Azië dit jaar sterk gaat toenemen, namelijk met 20 procent of zelfs meer. Ze benadrukken dat de winstgroei in 2020 reeds vrij stabiel was ondanks de grimmige situatie omtrent de coronapandemie. Nu de vaccins er zijn, en bijna de hele wereld bezig is met vaccinatiecampagnes, verwacht men dat Aziatische bedrijven sterk zullen presteren dit jaar, aldus CIO van UBS Tan Min Lan.

In Asia itself, earnings actually were remarkably resilient in 2020, actually it fell by 1% versus the global earnings which declined between 25% to about 30% in some of the key regions. In 2021, we think earnings in Asia will rise about 23%. There will be a broadening of recovery outside of north Asia

Herstel wereldeconomie

Ook Timothy Moe, hoofdstrateeg bij Goldman Sachs, is optimistisch over Azië. Hij benadrukt dat de financiële markten vooruitlopen op de feiten en het positieve scenario voor dit jaar reeds hebben ingeprijsd. Maar dat is volgens hem niet onterecht gezien 2021 naar alle waarschijnlijkheid een sterk jaar zal worden gezien de wereldeconomie gaat herstellen.

We think we’re … on the cusp of a very significant earnings recovery in Asia and so we’re looking at about 24%, 25% earnings growth this year and then a further importantly 16% next year.

Vooral dividend-aandelen lijken interessant te gaan worden dit jaar. Gezien het herstel van de wereldeconomie, zullen bedrijven betere resultaten halen de komende kwartalen en kunnen dan hun dividendbeleid herstellen. In Azië is dit al het geval, men verwacht dat ook Europese en Amerikaanse dividend-aandelen opnieuw in de smaak zullen vallen.

Bronnen: CNBC

Foto: PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>