De Amerikaanse beurzen wisten tijdens de laatste handelsdag van de week opnieuw te stijgen naar nieuwe recordkoersen. De Dow Jones index wist zelfs voor het eerst boven de grens van 28.000 punten te sluiten. Volgens kenners ligt het volgende doel bij de grens van 30.000 punten. Toch is het nog maar de vraag of deze beursrally nog lang weet stand te houden. Een belangrijke indicator waarschuwt namelijk voor een beurscorrectie.

De laatste handelsweken van het jaar zijn aangebroken. Historisch gezien is dit de beste beursperiode van het jaar. Met name de laatste twee handelsweken van het jaar zijn vaak erg lucratief. Dat is ook de reden waarom er vaak gesproken wordt over een zogenoemde ‘eindejaarsrally’.

Beursrally wordt door steeds minder aandelen gesteund

Het is goed mogelijk dat de beurzen voor die tijd nog geconfronteerd worden met een beurscorrectie. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de S&P 500 index al dagen nieuwe recordkoersen op de borden weet te toveren, maar dat steeds minder aandelen meedoen aan deze beursrally. En dat hebben we dit jaar al vaker gezien en telkens werd Wall Street niet veel later geconfronteerd met een beurscorrectie.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar deze grafiek maakt wel duidelijk dat beleggers juist nu voorzichtig te werk moeten gaan.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS