Volgens een rapport van twee economen die verbonden zijn met de universiteit van Yale, is er 0,4 procent kans dat de Bitcoin waardeloos wordt de komende jaren. Op zich niet zo schokkend maar in vergelijking met reële munten is dit percentage best groot. Voor de euro ligt dit cijfer op 0,009 procent, de Australische dollar 0,003 procent en de Canadese dollar 0,005 procent.

We staan er misschien niet bij stil maar de munten die we de dag van vandaag gebruiken, kunnen ooit waardeloos worden, dat geldt voor reële en zeker voor digitale munten . Yale-economen Aleh Tsyvinski en Yukun Liu vonden het interessant genoeg om er een studie over te maken.

Ze namen enkele reële munten onder de loep, maar ook enkele populaire digitale munten zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple. Deze laatste categorie heeft de afgelopen jaren een bijzonder bewegelijk parcours afgelegd. Van ‘onbestaande’ tot een immense groei van de globale cryptomarkt.

Waardeloos

De twee Yale-economen ‘waarschuwen’ dat de waarde van digitale munten evenzeer terug herleid kunnen worden naar ‘zero’. Volgens hun onderzoek is er 0,4 procent kans dat de Bitcoin zijn waarde volledig zal verliezen, voor Ripple is dit 0,6 procent en voor Ethereum 0,3 procent.

Door de prijsgegevens voor Bitcoin van 2011 tot 2018 te bestuderen, samen met die van de ‘nieuwere’ munten Ripple en Ethereum, konden Tsyvinski en Liu de kans berekenen dat de prijs van een digitale munt zou dalen naar nul. Omdat deze percentages niet zoveel zeiden, vermits ze het met niets anders konden vergelijken, besloten ze dit ook te berekenen voor reële valuta’s.

De kans dat de euro waardeloos zou worden is 0,009 procent, de Australische dollar 0,003 procent en de Canadese dollar 0,005 procent. De waarschijnlijkheid van Bitcoins 0,4 procent klinkt misschien laag, maar het is een ‘enorm’ risico in vergelijking met andere traditionele valuta, aldus Tsyvinski.

Bronnen: CNBC

Foto: Mohamed Hassan – Pxhere

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven