Janet Yellen is één van de meest bekende namen op de financiële markten. Ze was voorzitter van de Federal Reserve en zal onder president Biden werken als minister van Financiën. Yellen is duidelijk over één ding, namelijk dat de Verenigde Staten het groots moeten aanpakken bij het volgende stimuluspakket. Dat is volgens haar het slimste wat ze kunnen doen gezien de lage rentes. Biden had onlangs een pakket voorgesteld van 1,9 biljoen dollar.

Als Joe Biden in het Witte Huis zetelt vanaf woensdag, mogen we ons verwachten aan een flink stimuluspakket. Hij kondigde onlangs aan een pakket van 1,9 biljoen dollar te willen gebruiken om de Amerikaanse economie een ‘kick start’ te geven. Zijn voorstel wordt aardig gesteund en met de Senaat in Democratische handen, is de kans groot dat het grootschalige pakket effectief groen licht krijgt. Ook Janet Yellen is een grote voorstander.

Neither the president-elect, nor I, propose this relief package without an appreciation for the country’s debt burden. But right now, with interest rates at historic lows, the smartest thing we can do is act big.

1,9 biljoen dollar

Uiteraard houdt ze rekening met de schuldenberg maar een grootschalig stimuluspakket heeft meer voor- dan nadelen. Er zal 1 biljoen dollar worden voorzien voor gezinnen in nood. 415 miljard dollar zal worden gebruikt voor de uitrol van de vaccins en de resterende 440 miljard dollar gaat naar kleine bedrijven en gemeenschappen in moeilijkheden.

Veel Amerikanen zullen een stimuluscheque van 1.400 dollar krijgen als het pakket van Biden groen licht krijgt. Dat zou een totaal maken van 2.000 dollar vermits ze begin dit jaar ook al 600 dollar hebben ontvangen. En dat is positief nieuws voor beleggers want net zoals in maart vorig jaar, kan dit zorgen voor een flinke stijging op de aandelenmarkten.

Bronnen: CNBC

Foto: benscripps – Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>