Verschillende banken zijn van mening dat beleggers en investeerders niet dezelfde returns gaan zien in 2020 zoals ze die dit jaar hebben gekend. Maar dat wil niet zeggen dat er zich geen kansen meer zullen voordoen. Men verwacht namelijk dat er gemiddeld een rendement te halen valt van 6 procent aan de hand van Amerikaanse en Aziatische beleggingen.

Credit Suisse en UBS Asset Management verwachten niet dat het beursjaar 2020 even sterk zal zijn als dit jaar. Ray Farris, CIO bij Credit Suisse, denkt niet dat beleggers en investeerders volgend jaar evenveel rendement kunnen gaan halen. Credit Suisse verwacht echter een gemiddeld jaarrendement van 6 procent op Amerikaanse en Aziatische aandelen.

Er zijn verschillende domeinen waarvan investeringsbanken verwachten dat er meer rendement te halen zal vallen in 2020. Enerzijds is er de Chinese vastgoedsector waarvan men verwacht dat de omzet en winst flink zal gaan stijgen. Anderzijds is er de Chinese e-commerce sector.

Vastgoed

Credit Suisse voorspelt dat de Chinese vastgoedmarkt zowel in omzet als in inkomsten zal gaan toenemen met respectievelijk 21 en 18 procent. De bank zei maandag dat de Chinese autoriteiten vermoedelijk meer ondersteuning gaan bieden aan deze sector volgend jaar.

Valuations are at attractive levels. If policies are relaxed, valuations could mean-revert to their historical average, offering 20% upside.

Ook zakenbank Nomura heeft zich uitgelaten over de Chinese vastgoedsector. Zij verwachten namelijk hetzelfde als hun concullega Credit Suisse en zien vooral dat de autoriteiten volgend jaar wellicht soepeler zullen omgaan met hun beleid en investeringen in vastgoed.

E-commerce

Een andere sector waarvan banken verwachten dat ze het goed zal blijven doen in 2020, is de Chinese e-commerce. Online shoppen blijft groeien in Azië, maar ook elders ter wereld. Credit Suisse benadrukt dat de transacties in online shops die van de fysieke winkels hebben overschreden. Dit is volgens de bank een logische evolutie en zal alleen maar blijven toenemen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pxhere

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS