Tijdens de afgelopen 17 jaar hebben we te maken gehad met twee grote zeepbellen. De eerste zeepbel knapte in het jaar 2000 uit elkaar en tijdens het jaar 2008 was het opnieuw raak. Beide zeepbellen wisten flinke schade aan te richten op de wereldwijde aandelenmarkten. En volgers een kenner moeten we ons voorbereiden op een nieuwe ‘bubble’.

De meest recente zeepbel, de huizenmarktzeepbel, wist op economisch gebied meer schade aan te richten dan bij de internetzeepbel in het jaar 2000 het geval was. De beleggers onder ons die al langere tijd meelopen zullen met gemengde gevoelens terugkijken op beide gebeurtenissen.

De traders die immers aan het einde van de late jaren ’90 in de technologiesector geïnvesteerd hadden, zijn tijdens de internetzeepbel door diepe dalen gegaan. Voor beleggers die bankaandelen hadden toegevoegd aan de portefeuille geldt voor het jaar 2008 hetzelfde verhaal.

Deze zeepbel is enorm groot

Jesse Felder, van The Felder Report, laat weten dat we op dit moment opnieuw te maken hebben met een gigantische zeepbel. Tenminste, als we een beroep doen op de verhouding tussen de huishoudelijke financiële activa en het beschikbare inkomen. We zien op dit moment dat de Amerikanen veel meer activa tot hun beschikking hebben dan het inkomen rechtvaardigt. Tijdens de voorgaande keren werd deze trend telkens opgevolgd door een flinke ‘meltdown’.

Overigens weet niemand wanneer deze gigantische zeepbel uiteen zal knappen. In het verleden waren de zeepbellen immers pas na afloop aan te wijzen. Maar, een belegging in een veilige haven lijkt in deze tijd geen overbodige luxe te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)