Met het momentum op de aandelenmarkten zit het op dit moment wel snor. Zo worden we bijna dagelijks geconfronteerd met nieuwe recordkoersen op Wall Street. Deze ijzersterke rally heeft er zelfs voor weten te zorgen dat de grootste beren nu veranderd zijn in stieren. Uiteraard is bij deze stelling wat uitleg benodigd.

Volgens de wekelijkse enquête van ‘National Association of Active Investment Managers’ is de groep geldmanagers die tot de meest sceptische categorie behoren, de afgelopen weken van mening veranderd. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is namelijk te zien dat deze groep op dit moment gemiddeld voor 90% gepositioneerd zit in de aandelenmarkt. Normaal gesproken zet deze groep juist sterk in op dalende koersen.

Er zijn haast geen beren meer te vinden

Deze enquête maakt pijnlijk duidelijk hoe de huidige rally in elkaar zit. Als zelfs al de grootste pessimisten geloven in stijgende beurskoersen, zit er normaal gesproken iets goed fout. Ook in het jaar 2007 hadden we te maken met een soortgelijke situatie. Destijds wist de rally nog een aantal maanden stand te houden, maar de uiteindelijke beursdaling werd er niet minder op.

Gaan we binnenkort te maken krijgen met een soortgelijke situatie?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)