De goudprijs leek tijdens de laatste handelsdag van de week opnieuw goede zaken te doen. Toch sloot het gele edelmetaal uiteindelijk de dag in het rood af. En ondanks het feit dat de goudprijs onlangs opwaarts wist uit te breken, lijkt op dit moment een oude weerstand roet in het eten te gooien. Goudbeleggers doen er verstandig aan om deze weerstand nauwlettend in de gaten te houden.

De goudprijs is dit jaar uitstekend uit de startblokken gekomen. Aan het einde van 2018 wist het gele edelmetaal een (hogere) bodem neer te zetten en sinds dat moment is alles erg snel gegaan. Zo weet de goudprijs het op dit moment bijvoorbeeld beter te doen dan Wall Street. Tijdens de afgelopen weken is het echter allemaal wel heel hard gegaan en daardoor lijkt een ‘gezonde’ terugval logisch te zijn.

Deze weerstand kan leiden tot een ‘gezonde’ terugval

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de belangrijkste goud-ETF afgelopen vrijdag te maken kreeg met een belangrijke weerstand uit het jaar 2013. Destijds vormde die weerstand het startpunt van een nieuwe dalende beweging. En gezien het feit dat de RSI-indicator is gestegen tot boven de 70, is deze goud-ETF ook in ‘overgekocht’ gebied geraakt. En dat kan ook een teken zijn dat een correctie onderweg is.

Overigens hoeft deze weerstand geen bedreiging te zijn voor het lange termijn plaatje van goudaandelen. Maar, voor de korte termijn kan deze weerstand wel gaan leiden tot een terugval. En die terugval zou een uitstekend koopmoment kunnen zijn voor de beleggers die nog geen goudaandelen in de portefeuille hebben zitten.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!