Tijdens de afgelopen jaren is de interesse in de groeimarkten wat gaan liggen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de tegenvallende rendementen. Maar, mogelijk ligt die tijd alweer achter ons. De kans is immers groot dat de komende jaren de groeimarkten gaan ‘outperformen’.

De wereldwijde beurzen wisten in maart een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend zijn de aandelenmarkten fors in waarde gestegen. De groeimarkten vallen daarbij in positieve zin op. Met name de Chinese beurzen wisten tijdens de afgelopen maanden bijzonder goede zaken te doen.

Groeimarkten beschikken over enorm veel potentieel

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de ideale beursperiode voor de groeimarkten is aangebroken. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Emerging Markets ETF normaliter elke vier jaar een stevige bodem weet neer te zetten. Toevallig of niet werd er in maart een nieuwe cyclusbodem neergezet. Uit onderzoek blijkt dat de groeimarkten met name aan het begin van een nieuwe cyclus goede beurszaken weten te doen.

Ondanks het feit dat er een nieuwe cyclusbodem is neergezet, is nog niet al het gevaar geweken. Zo is op de bovenstaande grafiek ook te zien dat de groeimarkten al sinds het jaar 2007 te maken hebben met een stevige weerstandslijn. Een uitbraak boven die beruchte weerstandslijn zou een opwaartse uitbraak veroorzaken. De stieren weten dus wat ze moeten doen.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!