Al maandenlang gaat de interesse uit naar de Westerse beurzen. Dit is ook niet verwonderlijk te noemen, want de Westerse beurzen wisten over het algemeen een stuk beter te presteren dan de meeste andere wereldwijde beurzen. Inmiddels lijkt dit toch weer te verschuiven richting de Emerging Markets. En voor beleggers kan het wellicht interessant zijn om de groeimarkten weer serieus te nemen.

Al jarenlang zitten de groeimarkten in het vergeethoekje. Dit komt enerzijds door de fantastische prestaties van de Westerse indices en anderzijds door de tegenvallende prestaties van de meeste groeilanden. Deze combinatie heeft er voor gezorgd dat beleggers meestal dicht bij huis blijven. Gezien de veranderingen op de financiële markten is dit echter mogelijk het ideale moment om ook buiten de eigen landsgrenzen om te kijken.

Groeimarkten kunnen weer in de spotlights terecht komen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat er tijdens de afgelopen week een trendbreuk is gerealiseerd. Op deze grafiek is de prestatie van de Emerging Markets index afgezet tegenover de prestatie van de S&P 500 index. Gedurende het gehele jaar 2021 wist de Amerikaanse beurs structureel beter te presteren dan de groeimarkten, maar daar is afgelopen week dus verandering in gekomen. De weerstandslijn is inmiddels doorbroken en dat impliceert dat er een periode van ‘outperformance’ voor de Emerging Markets index kan gaan aanbreken.

Juist in tijden van beweeglijkheid is het verstandig om de portefeuille opnieuw onder de loep te noemen. De afhankelijkheid van één bepaalde beurs kan immers de kwetsbaarheid van de portefeuille vergroten. En beleggers kunnen daar beter maar vroeg genoeg achter komen, want mogelijk is het anders al te laat.

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!