Tijdens de afgelopen jaren heeft de energiesector het niet gemakkelijk gehad. Als gevolg van de dalende olieprijs werden energieaandelen massaal gedumpt. Vandaag de dag ziet de situatie er compleet anders uit. Al een jaar lang zit de olieprijs stevig in de lift en dat kan de energiesector vleugels gaan geven.

Tijdens de maand maart wist het ‘zwarte goud’ een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat punt gerekend is de olieprijs met tientallen procenten in waarde gestegen. En vooralsnog lijkt die stijgende trend nog niet ten einde te komen. Inmiddels is het hoogste niveau uit het jaar 2019 bereikt en volgens analisten is de kans groot dat de olieprijs de komende tijd nog verder in waarde weet te stijgen.

Energieaandelen beschikken nog over voldoende potentieel

Toch zijn energieaandelen relatief gezien nog ‘goedkoop’ te noemen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de S&P Energy Index vs S&P Technology Index enkele maanden geleden opgeveerd is van het laagste niveau dat ooit bereikt is. Volgens de wetten van de Elliott Wave Theory is er daarmee een einde gekomen aan de laatste neerwaartse golfbeweging.

De huidige trend doet denk aan het jaar 2000. Ook toen werd er een stevige bodem neergezet. Vervolgens wist de energiesector ruim 8 jaar lang een betere prestatie af te leveren dan de technologiesector. Is dit het ultieme moment om te switchen naar de energiesector?

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>