De goudsector is bij de meeste beleggers naar de achtergrond verschoven. En dat is, gezien de prestatie van de afgelopen maanden, niet vreemd te noemen. De goudmijnaandelen lijken hun glans alweer verloren te zijn. Tenminste, dat denken de meeste beleggers. Toch is dit wellicht het perfecte moment om terug te keren naar de goudmarkt.

Tijdens de afgelopen maanden wisten de wereldwijde aandelenmarkten bijzonder goede zaken te doen. De meeste aandelen wisten stevig in waarde te stijgen. Toch ging deze koersstijging voorbij aan de goudsector. Sinds de zomer van vorig jaar zitten de goudaandelen al gevangen binnen een dalende trend. En die daling moet niet onderschat worden.

Beschikken goudmijnaandelen nog over potentieel?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat het moment van de waarheid voor de goudmarkt is aangebroken. Tijdens de afgelopen 30 handelsweken wist de Gold Miners ETF met bijna 30% in waarde te dalen. Op de grafiek is te zien dat inmiddels de belangrijke steunzone rond de $ 30 bereikt is. Voor de goudstieren is het van cruciaal belang dat deze steunzone intact blijft. Hieronder lijkt de weg immers open te liggen voor veel lagere koersen.

Goudbeleggers doen er verstandig aan om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden. Qua Risk/Reward lijkt de goudsector nu in ieder geval weer interessant geprijsd te zijn. Een hogere bodem rond deze zone kan leiden tot een nieuwe stijgende beweging.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!