Het toerisme wordt op dit moment zwaar getroffen door de coronacrisis. Als gevolg van de strenge coronamaatregelen is het haast onmogelijk om te reizen. Uiteraard ondervinden de luchtvaartmaatschappijen hier ook hinder van. Toch wisten de luchtvaartmaatschappijen tijdens de afgelopen maanden op de beursvloer goede zaken te doen. Dat biedt echter geen enkele garantie voor de toekomst.

Tijdens de maanden februari en maart 2020 werden de meeste aandelen getroffen door een forse koersdaling. De beursgenoteerde luchtvaartmaatschappijen vielen daarbij in negatieve zin op. Op een gegeven moment was er zelfs sprake van een vrije val binnen deze sector. Toch wist ook deze sector uiteindelijk een stevige bodem neer te zetten en vanaf dat punt gerekend zijn de beursgenoteerde luchtvaartmaatschappijen met tientallen procenten in waarde gestegen.

De luchtvaartsector staat voor een lastige uitdaging

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is de kans aanwezig dat er binnen afzienbare tijd een einde komt aan de rally binnen de luchtvaartsector. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de koersbeweging bij de S&P Airlines Index van de afgelopen maanden een sterke correlatie vertoont met de koersbeweging die rond 9/11 zichtbaar was. Uiteraard werd de luchtvaartsector destijds ook aanvankelijk geconfronteerd met een forse koersdaling. Daarna vond er ook toen een krachtig herstel plaats, maar dit herstel was slechts van korte duur. Uiteindelijk werd de dalende trend vervolgd en die trend wist ruim twee jaar stand te houden.

Het verleden biedt geen enkele garantie voor de toekomst, maar het is goed denkbaar dat het coronavirus een langdurige schade heeft aangericht aan de luchtvaartsector. De meeste verwachtingen laten ook zien dat het nog jaren gaat duren alvorens het aantal vliegbewegingen terug is op het niveau van vóór de coronacrisis.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar