Zilveraandelen Het is optie-expiratie week voor edelmetalen. Dit wil zeggen dat de opties vervallen. In het verleden ging dit dikwijls gepaard met een lagere goud- en zilverkoers omdat men de grondstoffen zo goedkoop mogelijk wou aankopen ten opzichte van de optieprijs. Maar het lijkt deze keer anders uit te pakken. Maart is een zeer actieve maand voor zilver. Dit maakt dat handelaars die short gaan op zilver nerveus zijn en dat handelaars die long gaan op zilver ook nerveus handelen. Er kan dan ook ieder moment een short-squeeze losbarsten die de zilverprijs met gemiddeld $1 per dag de hoogte in kan schieten. Eerder deze week werd de zilverprijs nog lager gemanipuleerd van $15,20 naar $14,90 tijdens de dunne ochtendhandel. Op die manier wilde men de handelaars die niet vroeg opstonden direct wakker schudden bij het openen van de beurs.

zilverkoers

In een poging de zilverprijs lager te krijgen tijdens de optie-expiratie week werden call opties geschreven en werd er zilver gekocht onder $15 om de opties die later op de week vervallen te dekken.

De shorts moeten bij de expiratie van de opties het zilver leveren, daarom dat ze het zo goedkoop mogelijk willen aanschaffen. Dit maakt hen nerveus aangezien de zilverprijs een sterke maand achter de rug heeft. De longs zijn nerveus omdat ze zich afvragen of ze effectief fysiek zilver krijgen of dat de schrijver van de opties hen dwingt om een cash regeling te aanvaarden.

Wat als de shorts aan het korte eind trekken?

$1.200 voor goud en $15 voor zilver zijn de duidelijke kritieke niveaus, zegt James Turk. Maar vooral op de zilvermarkt woedt momenteel een groot gevecht. De schrijvers van de call opties willen kost wat kost de zilverprijs onder $15 houden. De echte vraag zal echter zijn wat er gebeurt als ze daar niet in slagen. Dan zullen ze kost wat kost zilver moeten kopen om hun opties te dekken. En dan krijgen we een short squeeze waarbij de zilverkoers explosief kan stijgen naar het einde van de maand toe.

<< Beleg in goud via de Gratis GoudGids >>