Aan het begin van 2016 wisten de goud- en zilversector een stevige bodem neer te zetten. Toch heeft de grote broer van zilver – goud – de afgelopen twee jaar een beduidend betere prestatie afgeleverd. Ook tijdens de afgelopen weken heeft de zilverprijs het nodige terrein moeten inleveren.

De beleggers onder ons die rond het jaar 2011 in de zilversector zijn ingestapt, zitten vandaag de dag opgescheept met een flink verlies. De zilverprijs heeft tijdens de afgelopen jaren namelijk flink waarde moeten inleveren en de meeste zilvermijnaandelen zijn nog harder afgestraft. Toch biedt de huidige zilverprijs ook kansen voor de zogenoemde ‘koopjesjagers’.

Weet de zilverprijs binnenkort uit te breken?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de zilverprijs bezig is met het vormen van een zeldzaam bodempatroon. Het zogenoemde ‘Cup &  Handle’ patroon wordt binnen de technische wereld bestempeld als een betrouwbaar bodempatroon. Het opmerkelijke is dat de zilverprijs al 40 jaar bezig is met het vormen van dit patroon. Wat dat betreft mogen we dus wel spreken van een erg betrouwbaar patroon.

Toch wordt het bodempatroon pas bevestigd op het moment dat de zilverprijs een einde weet te maken aan de 7-jarig durende dalende trend. Op het moment dat de weerstandslijn (1) doorbroken wordt, is het ‘Cup &  Handle’ patroon officieel bevestigd.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!