De laatste handelsdagen van het beursjaar 2020 zijn aangebroken. Over twee weken start het nieuwe beursjaar. Uit onderzoek blijkt dat dit een gunstige beursperiode voor de Duitse beurs is. De afgelopen 50 jaar maken duidelijk dat de Duitse beurs nog een eindsprint kan bewerkstelligen.

Het beursjaar 2020 is voor een deel van de beleggers een beleggingsjaar geworden dat ze snel willen vergeten. Ondanks het feit dat de meeste beurzen op jaarbasis gemeten alsnog in het groen noteren, zijn beleggers tijdens het jaar meermaals op het verkeerde been gezet. En die onverwachte veranderingen hebben bij veel beleggers geleid tot oplopende beleggingsverliezen.

Kans op een verdere beursstijging is groot

Uit onderzoek van Nautilus Investment Research blijkt dat de kans groot is dat de Duitse beurs tijdens de komende handelsweken nog verder in waarde weet te stijgen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de ‘eindsprint’ normaliter van start gaat vanaf 14 december. Vanaf die datum gerekend staat de DAX index gemiddeld een maand later 2,87% hoger. Over de afgelopen 50 jaar gemeten noteerde de Duitse beurs in 78% van de gevallen een maand later hoger.

Overigens zien ook de verwachtingen voor de eerste maanden van het beursjaar 2021 er goed uit. Normaliter weten de beurzen immers vaak goede zaken te doen in de periode november tot en met april. Wat dat betreft zou de beursrally dus nog wel even kunnen standhouden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.