De wereldwijde aandelenmarkten zijn tot nu toe bezig aan een geweldig beursjaar. Sinds het begin van dit jaar is er al sprake van een stijgende beursbeweging en steeds meer beleggers vragen zich af of de stier deze trend ook de komende maanden weet voort te zetten. Mogelijk zitten er nog meer koerswinsten in het vat.

De mannen van LPL Research voerde vorig jaar een uitgebreid onderzoek uit, nadat de S&P 500 index een 5-maandelijkse winstreeks wist te bereiken in augustus. Uiteindelijk werd dit een 6-maandelijkse winstreeks, want ook tijdens de maand september wist Wall Street in het groen te sluiten. Daarna werden de aandelenmarkten echter geconfronteerd met een stevige correctie. En afgelopen week wist de S&P 500 index voor het eerst sinds september weer boven de slotkoers van 31 augustus 2018 te komen.

Weet de stier te zorgen voor een extra koersimpuls?

En volgens Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, kunnen er nog meer koerswinsten in het vat zitten. Zo laat hij door middel van de bovenstaande tabel weten dat de S&P 500 index normaliter een jaar later na het bereiken van een 5-maandelijkse winstreeks gemiddeld ruim 13% hoger staat. Slechts in één van de 25 gevallen noteerde de S&P 500 index een jaar later lager (in 96% van de gevallen dus hoger).

Aangezien de S&P 500 index op dit moment amper 1% hoger noteert dan de slotstand van 31 augustus 2018, valt te zeggen dat gemiddeld genomen de S&P 500 index nog ruimte heeft voor een verdere stijging. Al biedt het verleden natuurlijk nooit garantie voor de toekomst.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.