Bemoedigende woorden van Moderna CEO Stephane Bancel. Hij zegt dat het aannemelijk is dat we in de laatste fase van de coronapandemie zitten. Er is volgens hem een kans van 80 procent dat omikron zal evolueren naar een minder schadelijke variant die geen grote dreiging meer vormt. Dit zou uiteraard zeer gunstig zijn voor de wereldeconomie.

Is het einde van de pandemie in zicht? Volgens Stephane Bancel, CEO van Moderna, is de kans groot dat dit effectief het geval is. Hij ziet een kans van 80 procent dat omikron zal evolueren naar een minder schadelijke variant. Eén ding is zeker, de situatie is minder ernstig als pakweg een half jaar geleden. Steeds meer overheden kiezen voor versoepelingen van de maatregelen.

There’s an 80% chance that as omicron evolves or SarsCov-2 virus evolves, we are going to see less and less virulent viruses. I think we got lucky as a world that omicron was not very virulent, but still are we see thousands of people dying every day around the planet because of omicron.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn er de afgelopen zeven dagen wereldwijd 15,47 miljoen nieuwe besmettingen gemeld en 73.162 sterftegevallen. Verschillende studies tonen aan dat omikron veel besmettelijker is dan de deltavariant, maar omikron is minder ziekmakend.

Versoepelingen

En dat is gunstig voor overheden omdat de situatie met omikron minder ernstig is. Tal van overheden hebben reeds aangekondigd hun maatregelen te versoepelen. Toch benadrukt de WHO dat we voorzichtig moeten blijven. Dokter Tedros Adhanom waarschuwt voor nieuwe varianten die mogelijks zullen opdoemen en voor problemen zullen zorgen.

Als het scenario van de Moderna CEO werkelijkheid wordt, zal dit zeer gunstig zijn voor de wereldeconomie. Van zodra er weinig tot geen maatregelen meer zijn, kan de wereldeconomie opnieuw ten volle groeien. Momenteel zijn er nog restricties die zorgen voor vertraging.

Bronnen: Sumanthi Bala – CNBC

Foto: Tmaximumge – PxHere

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>