Je bent nooit te oud om iets te leren, zeker niet als belegger. Kijk maar naar Charlie Munger en Warren Buffett, 2 van de beste beleggers ooit en al 94 jaar en 87 jaar ervaring. Het grootste deel van zijn fortuin behaalde Buffett ook na zijn 60e. Tom Vandeventer van Tocqueville Opportunity Fund is ook zo’n beleggingsgenie en hij geeft zijn advies prijs om een winnende aandelenstrategie op te zetten.

Velen zullen Tom Vandeventer niet kennen. Hij behaalde de laatste 10 jaar een 2% per jaar beter rendement dan de S&P 500. Dat lijkt niet zo veel, maar wanneer je weet dan 80% van de hedgefundmanagers er niet in slaagt beter te doen dan de S&P 500 is dat verre van slecht te noemen.

Vandeventer bouwt zijn aandelenstrategie als volgt op:

-1. Begin!

Er zijn duizenden aandelen op de aandelenmarkt. Het is een onmogelijk opdracht om ze allemaal op te volgen. Toch bezit het fonds van Vandeventer honderden aandelen. Waarom? Omdat je veel meer betrokken bent bij een bedrijf als je aandeelhouder bent.

Koop aandelen, begin er aan. Je gaat automatisch de aandelen in je portefeuille opvolgen. Dus hoe meer aandelen je koopt, hoe meer je er gaat opvolgen en hoe meer je weet/begrijpt. Wanneer een aandeel niet op je radar staat, volg je het ook niet op en mis je kansen.

-2. Koop bij op correcties

De meeste beleggers zijn ‘langetermijnbeleggers’ terwijl ze verkopen bij de eerste echte correctie. Iedereen durft bij te kopen wanneer een aandeel een beetje daalt, maar weinigen durven bijkopen wanneer een aandeel veel daalt.

Wanneer je geen verklaring vindt voor een forse daling, is het vaak gedreven door sentiment of een grote partij die koudwatervrees krijgt. Kijk naar de fundamenten. Op het einde van de dag, winnen de fundamenten altijd.

-3. De sleutel ligt bij het concept

Vandeventer houdt van concepten waarin bedrijven een hele markt op zijn kop zetten (Amazon, de iPhone, Netflix, …) of die een groot deel van het marktaandeel kunnen veroveren (Google, Facebook, …), bedrijven die een betere oplossing hebben dan de rest.

Zijn 7 favoriete aandelen van dit moment: ServiceNow, Nutanix, Workday, Shopify, Sage Therapeutics, New Relic en Nvidia.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: iStock

3 goedkope aandelen voor het najaar 2018

Value-beleggers konden op 90 jaar tijd hun 1.000 euro doen groeien tot 78 miljoen euro. Dat is 75 miljoen euro méér dan groeibeleggers! Nu lijkt er een rotatie op gang te komen van groei naar value. Hierdoor was er zelden een beter moment om in value-aandelen te beleggen.

Ontdek 3 van de goedkoopste aandelen die je vandaag op de aandelenmarkt kan vinden