overnamekandidaten

2015 is tot nu toe al een enorm goed jaar wat betreft fusies en overnames. Zo waren er wereldwijd 36 meer overnames en fusies dan in vergelijking met de eerste 5,5 maand van 2014, zo meldt Thomson Reuters. En ook de afgelopen weken is er weer veel gesproken over mogelijke deals. Zo hadden we alleen al dicht bij huis natuurlijk het overnamebod van kabelexploitant Altice en de fusie tussen Ahold en Delhaize. Als de hoeveelheid deals in de beurswereld zich voortzet, welke bedrijven zijn dan mogelijk de volgende overname targets?

Overnamekandidaten

Ten eerste is het zo dat kleinere bedrijven veel eerder worden overgenomen dan gigantische beursbedrijven. Het is daarom de moeite waard om wat overnamekandidaten betreft te kijken naar bedrijven met een marktwaarde variërend van 500 miljoen tot 2 miljard dollar. Vervolgens moet je als belegger gaan denken als een ‘overnemer’. Terwijl de typische aandelenbelegger kijkt naar de koers-winstratio’s of naar het dividendrendement van een aandeel, kijkt een potentiële overnemende partij natuurlijk met heel andere ogen.

>> Ontdek hier interessante trends om van te profiteren

De prijs die momenteel betaald wordt voor de verwachte winst van een bedrijf of de omvang van de dividenduitkeringen van een bedrijf zijn voor de gewone individuele belegger natuurlijk erg relevant. De particuliere belegger moet namelijk tot op zekere hoogte simpelweg accepteren wat de bedrijfsstructuur en de activiteiten van zo’n bedrijf zijn. Maar als een investeerder de macht over zo’n bedrijf wil, kan die partij alle activiteiten natuurlijk omgooien, zorgen voor een andere kapitaalstructuur of andere activiteiten. Met dit in gedachten, screende Cnbc naar small- en midcapbedrijven met een free cashflow yield van boven de 6 procent, een enterprise multiple van onder de 6 en een totale schuld die als percentage van het eigen vermogen onder de 30 procent uitkomt. De website gooide deze eisen in een bak met data van FactSet. De volgende 9 potentiële overnamekandidaten kwamen hieruit naar voren:

overnamekandidaten