Een straffe uitspraak van HSBC Wealth Management. Zij beweren namelijk dat beleggers en investeerders zich geen zorgen meer maken over de hoge inflatie en dat de rally op de aandelenmarkten zal verdergaan. Ook het idee dat de Federal Reserve hun soepel beleid stilaan zal gaan normaliseren, lijkt steeds minder druk te leggen op de markten.

Zitten er nog hogere aandelenkoersen aan te komen? Volgens Xian Chan, CIO van HSBC Wealth Management, is het sentiment op de markten veranderd. Voorheen maakten beleggers en investeerders zich zorgen over de hoge inflatie en het risico dat de Amerikaanse centrale bank hun soepel monetair beleid vroeger dan voorzien zou normaliseren.

Chan beweert dat de zorgen hieromtrent zijn gaan liggen vermits beleggers de situatie hebben ‘geaccepteerd’. Hoewel de inflatie in juli hoog was, namelijk 5,4 procent, is de tienjaarsrente flink gedaald. Dit zou hét teken zijn dat beleggers niet meer wakker liggen van de inflatie.

There is normally a direct relationship between bond yields and inflation expectations. If inflation is expected to be higher, then bond yields go up to reflect the likelihood of higher interest rates. But interestingly, bond yields have come down after peaking in April.

Ondertussen heeft de S&P 500 een nieuwe recordkoers aangetikt ondanks de hoge inflatie en de verwachtingen dat de inflatie nog zal gaan stijgen. Volgens de Fed in Philadelphia zou de inflatie gaan stijgen tot gemiddeld 2,4 procent over de volgende vijf jaar.

Even when analysing stock market volatility, upon closer inspection, the S&P 500 has still pushed higher month on month since January, despite concerns around inflation. Even May and June, when inflation fears were highest, delivered positive returns.

Delta variant

Beleggers en investeerders zouden zich nu meer focussen op de delta variant die wereldwijd aan een opmars bezig is. Het aantal besmettingen stijgt wereldwijd, echter is er hoop dat de vaccinatiecampagnes uiteindelijk soelaas zullen brengen. Toch is niet iedereen optimistisch. Sebastian Raedler, strateeg bij BofA, vreest dat het momentum stilaan zal gaan liggen.

Raedler denkt namelijk dat de groeiversnelling gaat vertragen de komende kwartalen en dat de piek al achter ons ligt. Dit zal volgens hem een bepaalde druk leggen op de aandelenmarkten waardoor de beurzen een belangrijke ‘rally’-katalyastor kwijt zullen zijn.

Bronnen: Elliot Smith – CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>