Het zijn op dit moment bizarre tijden. Centrale banken proberen er alles aan te doen om de economische klap als gevolg van het coronavirus zo goed mogelijk op te vangen. Daarom hebben de meeste centrale banken de geldkraan volledig open gedraaid. Voor de edelmetalen kan dit monetaire beleid enorm gunstig gaan uitpakken.

Inmiddels zijn meer dan 100.000 mensen overleden aan het coronavirus. Volgens kenners ligt het werkelijke aantal nog veel hoger, omdat in sommige landen niet alle doden getest worden op corona. Dit virus kent niet alleen grote menselijke gevolgen, maar ook zeer grote economische gevolgen. En juist daarom proberen de centrale banken er alles aan te doen om het financiële systeem intact te houden.

Zilver kan profiteren van het monetaire beleid van de Fed

Volgens de mannen van Crescat Capital is er op dit moment een vergelijking te trekken met het jaar 2008. Aan het einde van dat jaar ‘creëerde’ de Amerikaanse centrale bank in twee maanden tijd 1,3 biljoen dollar. Tijdens de twee jaren die daarop volgde wist de zilverprijs exponentieel in waarde te stijgen.

Vandaag de dag lijkt de situatie nog ingrijpender te zijn. Tijdens de afgelopen 35 dagen ‘creëerde’ de Fed immers al ruim 1,6 biljoen dollar. En de verwachting is dat er nog zeker 2,4 biljoen dollar te gaan is. Als de geschiedenis zich ook op het gebied van de zilverprijs weet te herhalen, mogen de zilverbeleggers uitzien naar ‘gouden tijden’.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!