Met nog twee officiële handelsdagen te gaan is het aftellen voor wat betreft het einde van dit memorabele beursjaar begonnen. Tot nu toe wist de S&P 500 index dit jaar tijdens 33 handelsdagen te sluiten op een nieuwe recordkoers. Het merendeel van deze recordsluitingen werden tijdens de afgelopen weken neergezet. Er is immers al weken sprake van een ‘eindejaarsrally’.

De meeste beurzen sluiten morgen vervroegd hun deuren. In Duitsland zijn de beurzen zelfs de hele dag gesloten. De laatste handelsdagen van het jaar staan vaak in het teken van lage handelsvolumes. Dit komt door het feit dat de grote zakenbanken reeds hun handelsdeuren gesloten hebben. En die deuren gaan pas in het nieuwe jaar weer open.

Dit is het op één na beste decennium ooit

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Charlie Bilello, is te zien dat de S&P 500 index tot nu toe dit jaar tijdens 33 handelsdagen op een recordkoers de handelsdag wist af te sluiten. Sinds het begin van deze Bull Market (2009) is het jaar 2017 nog steeds het beste jaar als het om recordsluitingen gaat. Tijdens dat jaar wist de S&P 500 index immers tijdens 62 handelsdagen op een record te sluiten.

Vanaf woensdag zal er overigens niet alleen een nieuw jaar aanbreken, maar ook een nieuw decennium. En tijdens het afgelopen decennium wist de S&P 500 index in totaal tijdens 240 handelsdagen op een nieuwe recordkoers te sluiten. En daarmee zal dit decennium de geschiedenisboeken ingaan als het op één na beste decennium sinds de start van de index in het jaar 1929. Het beste decennium is nog steeds die van 1990-2000. Tijdens die 10 jaar wist de index tijdens 310 handelsdagen te sluiten op een record.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar