Dat Zwitserland een cryptovriendelijke omgeving biedt aan digitale munten en blockchain is niets nieuws. SIX Group, het moederbedrijf van de Zwitserse aandelenmarkt, heeft bekendgemaakt dat ze ‘open’ staan voor de mogelijkheid om cryptomunten aan te bieden op hun digitale handelsplatform. De lancering van het platform staat gepland ergens midden 2019. 

De ‘Swiss Infrastructure and Exchange (SIX) Group’ beheert de grootste aandelenmarkt van Zwitserland. Ze zijn van plan om medio 2019 een ‘volledig gereguleerd’ platform voor digitale munten te lanceren. De dienst is ingesteld om een compleet scala van diensten aan te bieden, waaronder ook consultaties voor ICO’s die niet als effecten zijn geclassificeerd.

Vertegenwoordiger van SIX, Stephan Meier, zei tijdens een interview met Swissinfo dat er een echte noodzaak is om de mist rond crypto en ICO’s te doen verdwijnen aan de hand van transparantie en verantwoording. Volgens Meier zou dit zowel de bedrijven als de beleggers en investeerders in de crypto-industrie en deelnemers aan traditionele markten ten goede komen.

Not only traditional financial service providers and investors are interested in this, but also numerous companies and investors who want to take advantage of the new digital opportunities for raising capital and trading in digital assets.

Digital assets

Er is nog geen duidelijkheid over welke ‘producten’ er precies aangeboden zullen worden op het nieuwe digitale handelsplatform. Maar de technische mogelijkheden om digitale munten aan te bieden, zijn alvast aanwezig. Meier benadrukte dat deze ‘digital assets’ eerst grondig geanalyseerd en gescreend zullen worden alvorens ze een beslissing nemen om zulke producten aan te bieden.

Stephan Meier beweerde ook dat het bedrijf het gat tussen de traditionele financiële diensten en digitale gemeenschappen wil dichten. Hij benadrukte dat SIX Group in nauw overleg is met regelgevende instanties om uit te zoeken in welke gebieden aanpassingen of toevoegingen aan het wettelijk kader kunnen gedaan worden.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Toni_V – Wikimedia – CC BY 3.0

De meest eenvoudige en winstgevende manier om te beleggen in cryptomunten

Het Technologie Rapport biedt een unieke manier om winstgevend te beleggen in Bitcoin en andere cryptomunten. Je ontvangt een totaalpakket met:

  • Strategieën
  • Tips
  • Aanbevelingen
  • Gidsen
  • Een 24/7 professionele helpdesk
  • Een bewezen trackrecord

Begin HIER aan de meest winstgevende periode uit je leven