Farage Trump Le Pen

‘De overwinning van Donald Trump is een nieuwe steen in de bouw van een nieuwe wereld’, dat zegt Marine Le Pen, leider van het rechtse Front National in Frankrijk. Na Brexit is dit al de 2e keer dat de elite op hun plaats worden gezet. Dat Trump Nigel Farage uitnodigt voor Brits Eerste Minister May, is ook koren naar de molen van rechtse partijen.

‘Donald Trump heeft mogelijk gemaakt wat eerst onmogelijk leek’, zegt Le Pen. Ze hoopt dat de kiezers in Frankrijk ook in opstand zullen komen tegen ‘de elite’. De globale revolutie begon in Groot-Brittannië, bereikt nu de Verenigde Staten en komt hopelijk ook naar het Europese vaste land, aldus Le Pen.

Marion Maréchal-Le Pen, nicht van Marine Le Pen en rijzende ster van het Front National kreeg al een uitnodiging van het campagneteam van Donald Trump om samen te werken.

In de peilingen in Frankrijk staat het Front National niet aan de leiding in de presidentsverkiezingen die in 2017 op het programma staan. Maar dat was bij Brexit en Trump ook niet het geval. Gaat Frankrijk volgend jaar ‘de elite’ opnieuw een neus zetten? In dat geval kan Le Pen samen met Trump en Nigel Farage de wereld gaan veranderen.

Van clown naar wereldleider

Nigel Farage, de leider van de rechtse partij UKIP in Groot-Brittannië was de eerste buitenlandse politicus die Trump heeft ontvangen. Dit was een grote vernedering voor Theresa May, de Eerste Minister van Groot-Brittannië.

Groot-Brittannië zoekt meer toenadering tot de Verenigde Staten nadat het Europa de rug toe keerde. Farage werd lang aanzien als een clown in het VK en in Europa, maar steelt nu de show met de overwinning van Brexit en de uitnodiging van Trump.

Britse politici geven zelfs toe dat ze Nigel Farage nodig hebben:

“Anything we can do at any level to rebuild that relationship will be to Britain’s advantage,” zei Lord Marland aan de BBC, “and if Mr. Farage happens to be one of the people who encourages that relationship then so be it.”

UKIP is in het Verenigde Koninkrijk geen grote partij. Het kreeg wel 12,5% van de stemmen achter hun naam, maar door het Britse kiessysteem kregen ze daarvoor maar 1 zetel in het parlement. Maar UKIP en Farage in het bijzonder waren de drijvende krachten achter de scheiding tussen Groot-Brittannië en Europa.

Indien het Front National in Frankrijk de opperkroon kan wegkapen, ziet het er naar uit dat Trump, Farage en Le Pen de wereld vorm zullen geven de komende jaren. En dat zal een heel andere wereld worden.

Bronnen: TelegraphTime

Vergeet traditionele aandelen. Dit zijn de aandelen van de komende jaren!

De gewone aandelenmarkt staat al jaren op een extreem hoge waardering. Wanneer dit eindigt, weet niemand. Maar iedereen is het er wel over eens dat te lang in deze markt blijven, desastreuze gevolgen kan hebben. Het toekomstige rendement is beperkt.

Je kan dan ook beter beleggen in een sector die fors ondergewaardeerd is. Deze aandelen bieden veel meer mogelijkheden.

Lees verder en ontdek de grootste opportuniteit uit je beleggingsleven.