wall street

In de verkiezingscampagne van Donald Trump was meermaals terug te vinden dat Wall Street en de zakenbanken niet hoefden te rekenen op de steun van de republikein. Dit was ook een van de belangrijkste redenen dat de beleggers met name hun voorkeur uitspraken voor een presidentschap onder Clinton. Op de beurs weten we echter dat het sentiment snel kan omslaan.

Toen bekend werd dat Trump de machtsstrijd van Clinton had gewonnen, reageerden de indices aanvankelijk behoorlijk paniekerig. De Nikkei wist zelfs op die beruchte dag met 5% in waarde te dalen. De Europese en Amerikaanse indexen wisten het echter te presteren om in het groen te sluiten!

Trump zet een historische prestatie neer

bankaandelen-us

Ook de beleggers in bankaandelen kunnen vooralsnog terugkijken op een mooie periode binnen het Trump-tijdperk. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van ATLAS, is te zien dat Trump heeft weten te zorgen voor een stijging bij de bankaandelen van meer dan 15%. Daarnaast is er geen één enkele Amerikaanse president te vinden die eenzelfde prestatie wist neer te zetten.

Het begint er steeds meer op te lijken dat het sentiment rondom Trump wat begint bij te trekken. De economische plannen van de republikein zouden er voor moeten gaan zorgen dat de groei van de Amerikaanse economie op een nog hoger niveau terecht komt. Vooralsnog lijken de beleggers te geloven in de plannetjes van de aanstaande president.