trump

Donald Trump staat bekend om zijn provocerende uitspraken. Er waren nog genoeg Amerikanen te vinden die dachten dat Trump zijn grote woorden zou gaan terugnemen op het moment dat hij daadwerkelijk de nieuwe Amerikaanse president zou gaan worden, maar we zijn er inmiddels achter dat hij zijn woorden in waarheden wil gaan omzetten.

Zo liet hij recent onder andere weten dat hij Amerikaanse bedrijven zwaar wil gaan belasten op het moment dat zij hun activiteiten buiten de Amerikaanse landsgrenzen gaan voortzetten. Door de dreigementen van de nieuwe president van Amerika, trok autofabrikant Ford onlangs nog een miljardeninvestering uit Mexico terug.

Donald Trump vergeet het belang van het Amerikaanse bedrijfsleven

Trump lijkt ook niet bepaald gecharmeerd te zijn van China. Zo riep hij al meerdere malen negatieve dingen over China, die niet bepaald goed aankwamen in het op één na machtigste land van de wereld.

handelsoorlog-trump

Het is echter voor het Amerikaanse bedrijfsleven te hopen dat Trump voorzichtig is met zijn handelsoorlog. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, is namelijk te zien dat voor heel wat Amerikaanse sectoren de Chinezen erg belangrijk zijn. Zo gaat 47% van de Amerikaanse export van zaden en vruchten naar het Chinese vasteland. Ook de export van leder is sterk afhankelijk van de koopzucht van de Chinezen.