Niet onbelangrijk voor de financiële markten: de laatste dagen neemt Donald Trump de leiding over van Hillary Clinton in de race om het witte huis. Vooral in enkele belangrijke ‘Swing States’ neemt Trump de leiding. Nog niet zo lang geleden had Clinton een comfortabele voorsprong. Zien de financiële markten de bui al hangen?

Enkele nieuwe polls laten zien dat Trump voorlopig enkele belangrijke Staten op zijn naam schrijft:

Ohio: 5 punten voorsprong, het hoogste verschil met Clinton van alle Staten in de polls van Bloomberg en CNN.

Florida: 3 punten voorsprong, de beste prestatie sinds de conventies.

Nevada: 2 punten voorsprong, maar voorheen stond Clinton steeds aan de leiding.

Maine: 2 punten voorsprong. Maine is geen zogenaamde ‘Swing State’ maar wel een Democratische Staat.

Er zijn in de Verenigde Staten tientallen belangrijke polls. Er moeten dus wel de nodige kanttekeningen geplaatst worden bij de resultaten. Maar de meest recente polls wijzen allemaal Donald Trump aan als winnaar. Het zou er op kunnen wijzen dat de race spannender wordt dan enkele weken geleden nog werd aangenomen (Remeber Brexit?!).

Goed nieuws voor Clinton

Er is nog geen paniek in het Democratische kamp. Hillary Clinton heeft nog steeds een voorsprong in tal van andere ‘Swing States’. En ook Hillary kan rekenen op enkele goede resultaten. Zo geeft de CBS News/YouGov poll haar een voorsprong van 7 punten in Ohio en 2 in Florida. En ze blijft aan de leiding in bijna iedere nationale poll. De terugval kan ook veroorzaakt zijn door haar ziekte afgelopen weekend. Dit maakt dat haar aanhangers minder enthousiast waren om de polls in te vullen.

Slecht nieuws voor Clinton

Dat de aanhangers minder enthousiast zijn om de polls in te vullen, zegt misschien ook iets over de daadkracht van haar campagne. Clinton heeft volgens de Quinnipiac poll een voorsprong van 7 punten op Trump in een tweegevecht. Maar wanneer de 2 minder bekende kandidaten, Gary Johnson (de man die niet wist wat Aleppo was) en Jill Stein worden meegerekend, daalt haar voorsprong naar slechts 2 punten. Brexit heeft ons geleerd dat een spannende race niet altijd de verwachtte uitkomst bezorgt. De race is dus nog niet gelopen voor Hillary Clinton.

Bron: CNBC

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>