trump

Op de vraag ‘Wie vertrouw je het meeste: Poetin of Merkel?’ antwoord Donald Trump ‘Beide, we zullen zien wie dat ik het langste zal vertrouwen.’ Aangezien Trump dikke vriendjes lijkt te zijn met Poetin, is dat geen geruststellend antwoord voor Europa. En er zijn nog aanwijzingen dat Europa niet de favoriete partner is van de nieuwe Amerikaanse president.

Geopolitiek expert, Ian Bremmer, ziet een groot gevaar voor het oude continent. Naast de interne problemen dreigt Europa nu ook zijn sterkste partner te verliezen. Trump kan een echte nachtmerrie betekenen voor Europa. En Poetin ziet het graag gebeuren.

Trump heeft al aangegeven met de Russen samen te werken, ondanks de inmenging van de Russen in de Amerikaanse verkiezingen. De wereld kan op korte tijd snel veranderen. Onder Obama stonden de Russisch-Amerikaanse relaties nog op het koudste punt in 30 jaar. Een overwinning van Clinton zou het nog erger gemaakt hebben.

Kort door de bocht zou je kunnen zeggen dat met Donald J. Trump een harde confrontatie tussen de VS en Rusland vermeden is. Maar Europa zit nu gevangen tussen 2 blokken. En Europa heeft niet de middelen om zich voldoende te weren.

Trump begint alvast met een propere lei. Hij vertrouwt zowel Poetin als Merkel, maar daar kan snel verandering in komen: “I start off trusting both — but let’s see how long that lasts. It may not last long at all.

Trump zal Europa niet te hulp schieten

Rusland blijft een gevaar voor Europa en zal zich meer dan waarschijnlijk ook ‘bemoeien’ met enkele belangrijke verkiezingen dit jaar. Verkiezingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk kunnen dit jaar bepalend zijn voor het voortbestaan van Europa. En Trump zal Europa niet te hulp schieten wanneer het mis loopt.

Zo zei de nieuwe president van de Verenigde Staten onlangs dat hij Brexit een goed idee vindt. Niet alleen steunt hij Brexit, hij denkt zelfs dat andere landen het voorbeeld van Groot-Brittannië zullen volgen.

Trump zei ook dat Duitsland een ‘catastrofale’ fout heeft gemaakt door de immigratiepoort wagenwijd open te zetten. En als dat nog niet genoeg is, stelt hij ook vragen bij de NAVO, de trans-Atlantische organisatie die sinds 1945 de geleid wordt door de Verenigde Staten. Zo zei hij ‘Not only do I not care about Europe but countries should leave,’.

Trump steunt ten slotte dan ook het Front National van Marine Le Pen in Frankrijk. Indien Le Pen wint, zal Europa nooit meer hetzelfde zijn. En Poetin ziet het allemaal graag gebeuren.

Bron: Yahoo Finance

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!