Beste belegger,

We zijn er vroeg bij deze maand, met een nieuwe gratis Turbo Trade. En stiekem mag dat ook wel, want na de enorme winst van bijna 90% op het Chinese aandeel YY, hebben we veel beleggers die alweer wachten op een nieuwe trade.

En laten we eerst nog eens even stilstaan bij YY. In slechts een paar handelsdagen, hebben we een enorme stijging gezien van het Chinese internetbedrijf.

Onze analyse over YY lees je nog even terug via deze link.

Goed, met ongeveer 90% winst op de teller, is er natuurlijk meer dan voldoende kapitaal beschikbaar bij onze lezers voor een nieuwe Turbo Trade. En we hebben een nieuwe trading setup gevonden!

Kijk eens naar de financials

We zien deze week ook kansen ontstaan bij financials. Want die zijn – eigenlijk net zoals Chinese internetaandelen – al een tijdje aan het kwakkelen, vlak onder uitbraakniveaus.

Daarvoor hoeven we overigens alleen maar even te kijken naar de bekendste financiële sector ETF: de XLF. Hieronder ziet u de maandgrafiek, waar we heel duidelijk een consolidatiepatroon zien ontstaan.

Hoewel dat op de grafiek niet direct heel duidelijk naar voren komt, zitten we met de financials al bijna 3 jaar in een consolidatiepatroon.

Bij een consolidatiepatroon dat enkele jaren duurt, kijken wij altijd met veel interesse naar een uitbraak. De reden daarvoor laat zich wel raden: hoe langer een aandeel of sector onder een weerstandsniveau/ uitbraakniveau handelt, hoe krachtiger de beweging bij een doorbraak meestal is.

We hebben daar trouwens al over geschreven bij het Chinese YY van vorige maand, want net zoals we nu bij de banken zien, zagen we vorige maand bij de Chinese internetaandelen: lange consolidatie, dicht tegen uitbraakniveaus.

Een blik op Goldman Sachs

Binnen de financials, valt ons op dit moment vooral Goldman Sachs op. Het aandeel fluctueert al weken heel netjes in een vrij krappe consolidatierange op de daggrafiek.
Dat zie je heel duidelijk op onderstaande grafiek:

We zijn fan van dit soort patronen, omdat we nu mooi aan de onderkant fluctueren en het risico dus heel goed beheersbaar is. In dit geval zouden we onder de 174 dollar afscheid nemen terwijl we een koersdoel leggen op 220 punten.

De Turbo Trade (minder agressieve variant)

Net zoals vorige maand, hebben we nu ook twee Turbo trades in de aanbieding. Daarbij hebben we een variant voor de agressieve trader en de wat defensievere trader.

Daarbij beginnen we met de wat minder agressieve variant.

We kiezen voor de turbo op Goldman Sachs met een stoploss op 130.00 en een afloopdatum van 24/05/2019.

Dat betekent dat de Turbo eindigt op 24/05/2019. Dat is voor ons niet erg, omdat we met deze beweging niet verwachten langer aan te houden dan een maand.

De Turbo heeft een hefboom van 3 en dat betekent dat de Turbo 3x harder beweegt dan de onderliggende waarde. Als Goldman Sachs met 1% stijgt, dan stijgt de Turbo met 3 procent. Bij een daling geldt hetzelfde, maar dan omgekeerd.

Naam: Goldman Sachs Limited Turbo Long met stoploss op 130.00
Hefboom: 3
ISIN: DE000CU1BTR1
Voor meer informatie: website Commerzbank

De Turbo Trade (agressievere variant)

Daarnaast hebben we ook nog de variant met een iets hogere hefboom. Dit is voor de wat agressievere traders onder ons.

We kiezen hier voor de Goldman Sachs Limited Turbo Long met een stoploss op 160.00. Ook met een afloopdatum van 24/05/2019.

De Turbo heeft een iets hogere hefboom van 5,5 , maar ook hier is het principe hetzelfde. De turbo zal 5,5x harder bewegen dan de onderliggende waarde. Als Goldman Sachs met 1% stijgt, dan stijgt de Turbo met 5,5 procent. Voor een daling werkt dit principe ook zo.

Naam: Goldman Sachs Limited Turbo Long met stoploss op 160.00
Hefboom: 5,5
ISIN: DE000CU1BTS9
Voor meer informatie: website Commerzbank

Reacties