De redactie van Slim Beleggen hebben de analisten van het tradingcompartiment binnen Slim Beleggen, zo ver gekregen om in de maand december 3 concrete handelskansen te rapporteren. Helemaal gratis.

De eerste handelskans is vorige week al uitgestuurd. En dat was – niet geheel onverwacht – een schot in de roos. De heren gaven aan dat er een eindejaarsrally zou komen, waarbij je met een Turbo kon inspelen op een verwachte stijging.

De Turbo werd aangeraden toen deze werd verhandeld aan 1,74 euro. Vandaag staat diezelfde turbo op 2,11. Een winst van 21%. Natuurlijk niet slecht, in nog geen week tijd!

Lees de volledige trade setup nog eens terug via deze link.

Er zijn dan ook leuke reacties in de mailbox binnengekomen van beleggers die hebben meegedaan:

Gelukkig is er goed nieuws voor beleggers die deze trade hebben gemist. In de maand december worden er namelijk nog 2 nieuwe kooptips gepubliceerd.

En vandaag, gaan we daar direct op in. De analisten van Trading, zien namelijk een mooie koopbare dip ontstaan bij olie.

De dip bij olie is te kopen!

Nu hebben de analisten van het Technische Analyse rapport al eens eerder een blik op olie geworpen. In september, gaven ze bijvoorbeeld aan dat er een uitbraak zou komen van de olieprijs.

olie commerzbank

Vandaag de dag, staan we alweer een paar procentpunten hoger en is de 60 dollar voor de WTI in zicht. Toch hebben we een klein dipje gehad in de olieprijs, sinds vorige week.

Wij verwachten dat dit dipje koopbaar is en je kan inspelen op een herstel van de oliesector. De afgelopen maanden hebben we steeds eenzelfde patroon gezien: de olieprijs breekt wat uit, zakt vervolgens terug en houdt het bij een beperkt dipje.

Dit dipje zien wij dan ook als koopbaar, gelet op het patroon dat is opgetekend in de afgelopen maanden.

Als je hier als belegger op in wilt spelen, ben je redelijk beperkt.

Je kan natuurlijk naar de benzinepomp gaan en twee jerrycans vol tanken, maar zie dat maar weer eens te slijten als de olieprijs straks wat hoger staat. Ook een oliefuture is in veel gevallen te kapitaalintensief met grote risico’s.

Zo speel je er op in

Een manier om hierop in te spelen, zou dan met een ETF zijn. Bijvoorbeeld de United States Oil Fund (USO) ETF. Wees dan wel bewust dat de ETF redelijk ‘langzaam’ beweegt. Met een paar procentpunten winst in de maand, mag je al blij zijn.

Een BEST Turbo, biedt in dit geval uitkomst. Het risico naar beneden is beperkt (100%), in tegenstelling tot een oliefuture. En in tegenstelling tot de ETF, kan je met een kleine beweging toch grote winsten halen.

Neem bijvoorbeeld de BEST Turbo Long op de Oil Brent Future met een stop loss-niveau van 52,23 dollar

Deze Turbo heeft een hefboom van 10. Dat wil zeggen dat wanneer de olieprijs (future) met 1% stijgt, de Turbo met 10% stijgt. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde. Gelet op de stijging die wij verwachten, zal de turbo bij behalen van het koersdoel op een winst staan van ongeveer 18%.

Dit is natuurlijk een hele interessante manier voor actieve belegger, omdat je op korte termijn wel de rendementen kan pakken, zonder het risico te lopen van een normale oliefuture.

De trade

Wij zien dan ook kansen om de dip in olie te kopen. Dat kan bijvoorbeeld met de ETF USO, maar ook via een Turbo.

De Turbo:

BEST Turbo op OIL WTI
ISIN: DE000CE6FH52
Voor meer informatie over de turbo: klik hier.

Reacties