Beste belegger,

We hebben goed nieuws! Na de fantastische Turbo Trades in december, hebben we zoveel feedback gekregen met het verzoek om hier vooral mee door te gaan, dat we nog een keer onze collega’s heel lief hebben aangekeken.

En met goed resultaat. Want….

In samenwerking met de analisten van Trading, presenteren wij u vanaf nu iedere maand een ‘Turbo Trade’.

Dat betekent dat wij iedere maand even bellen met de analisten van Trading en zij ons een Turbo Trade Setup meegeven. Compleet met specifieke turbo en motivatie.

Dat het loont om naar de gratis tips van Trading te kijken, mag ondertussen wel duidelijk zijn. In december hebben we in samenwerking met de analisten, maar liefst 3 trades uitgestuurd. Al die 3 trades konden met dubbelcijferige rendementen worden gesloten:

De Gratis Tip op olie op +158% winst
De gratis tip op de S&P 500 staat  op 91,53% winst
De gratis tip op de AEX staat  op 22,23% winst

Meer dan voldoende om een Trading Rapport mee te financieren…. of om gewoon eens heel goed uit eten te gaan 🙂

Een nieuwe koopkans: inspelen op herstel

In het TA Rapport van afgelopen zondag, gingen de heren in op de huidige situatie op de markten. Die hadden ze overigens goed voorspeld: in januari schreven ze nog dat de volatiliteit dit jaar zou gaan stijgen, zonder dat dit afbreuk zou doen aan de brede bullmarket.

Daarbij geven de heren aan: ‘we zien dat er nu veel meer marktparticipanten de markt opkomen. Naast de professionals en institutionele beleggers, weten ook particulieren de beurs weer massaal te vinden. Dat resulteert eigenlijk altijd in hogere volatiliteit, zonder dat daarmee de uptrend echt in gevaar komt. Het betekent alleen maar dat bewegingen heftiger zullen zijn, omdat er meer mensen zijn die reageren op koersfluctutaties of nieuws’.

Met andere woorden… beleggers met een heel zwakke maag, zullen het in 2018 lastiger krijgen.

Voor agressieve traders, wordt het daardoor wel wat leuker. Je kan namelijk vaker inspelen op bewegingen.

En dat brengt ons direct bij de Turbo Trade van de maand februari. Speel in op een herstel van de markten!

S&P 500 kan herstellen

De traders wijzen voor deze turbo trade op een oversold signaal die in het verleden vaak een herstel heeft ingeluid. Zo gaven de analisten van het TA Rapport in augustus 2017 nog aan om de dip te kopen (en wisten ze de low goed te pakken).

 

Ook voor deze week verwachten de heren dat het ‘risico’ omhoog is en we kunnen herstellen. Daarbij gebruiken ze dezelfde indicator als in augustus 2017: de McClellan indicator.

Uit het TA Rapport van afgelopen zondag, laten de heren zien dat een oversold-rating van -90 (zoals we nu hebben) in 90% van de gevallen leidt tot een hoger weekslot voor de komende handelsweek.

Zoals gezegd… het risico zit ‘m nu dus aan de bovenkant en kan er een herstel optreden.

Je kan hier op inspelen door de S&P 500 ETF te kopen (SPY is de bekendste), maar je kan ook kiezen voor een Turbo.

In dit geval kiezen de heren voor de Turbo BEST long op de S&P 500 met een stoplos van 2.108,42 punten en een hefboom van 4.0. Dat betekent dat de beweging vier keer zo snel gaat als de S&P 500. Als de S&P 1% daalt, daalt de turbo vier keer zo hard en als de S&P 500 1% stijgt, stijgt de turbo weer 4x zo hard.

— Info Turbo —
Naam: BEST Turbo Long op S&P 500, 2.108,42 stoploss
ISIN: DE000CD61V87
Informatie website: Commerzbank

— — —

Daarbij is express gekozen voor een turbo met een stoploss die vrij ver weg ligt en dus niet zo heel agressief is. Dat geeft mooi de speelruimte om het oversoldsignaal rustig zijn werk te laten doen (en er dus nog wat gedaald kan worden, zonder dat dit je uitstopt), maar waarbij je wel met een mooie hefboom kan inspelen.

Daarbij houden wij rekening met minimaal herstel tot aan de 2825. 

 

Voor beleggers die graag zonder hefboom werken, zou je dus altijd nog de S&P ETF kunnen kiezen. Een andere optie is om de positiegrootte gewoon te verkleinen en voor de Turbo te kiezen.

Voor meer informatie over de Turbo: zie de pagina van Commerzbank.

 

Reacties