Beste belegger,

Het is weer tijd voor een nieuwe Turbo Trade van de maand. Deze keer kijken we naar een Chinese internetspeler, die technisch gezien een terugtest uit het boekje maakt. Met een Turbo op Weibo, spelen we in op een verwachte opwaartse beweging.

Maar voordat we verdergaan, kijken we nog even naar onze voorgaande positie. In de vorige editie hebben we aangegeven om short te gaan op obligaties. Die trade, laten we nog steeds openstaan want we houden rekening met een verdere daling. Beleggers die deze trade hebben meegedaan, staan nu op een royale winst (zeker als je realiseert dat het obligaties zijn), maar we verwachten dus nog meer. Vasthouden is wat wij doen!

Een terugtest uit het boekje

Dan gaan we snel verder naar Weibo. Dit bedrijf is recent uit een downtrend gebroken en heeft een mooie opwaartse beweging laten zien. Als we nu kijken naar de koers, dan valt op dat Weibo wat is teruggevallen in de afgelopen twee weken.

Dat zien wij als een mooie kans om long in te stappen:

We zien dat er in september een gap is gesloten en we rond de 50 dollar weer zijn teruggevallen. Op het moment van schrijven, vinden we steun vlak rond het 45-niveau, dat al vier maanden heeft gediend als weerstand.

Wij verwachten dat de huidige steunzone zal houden en we in het slechtste geval tot 42.00 kunnen terugvallen, voordat de opwaartse beweging weer opnieuw wordt ingezet. Daar spelen we dan graag op in met een Turbo Long op Weibo.

De trade op Weibo

We kiezen ook deze keer weer voor twee varianten. Een agressieve variant met een hogere hefboom en een variant met een iets lagere hefboom. In beide gevallen geldt natuurlijk wel dat de hefboom betekent dat de koers sneller beweegt als de onderliggende waarde (Weibo).

Agressieve trade:
BEST Turbo Weibo Corp met stoploss op 37,38 USD
Hefboom: 5,66
ISIN: DE000CU1FLJ6
Meer informatie: Commerzbank 

In dit geval is de hefboom 5,66. Dat betekent dat de turbo 5,66x sneller beweegt dan de onderliggende waarde (Weibo) zelf. Als Weibo dus met 1% stijgt, stijgt de Turbo met 5,66%. Als Weibo met 1% daalt, daalt de waarde van de Turbo met 5,66%.

Lagere hefboom:
BEST TURBO Weibo Corp met stoploss op 25,79 USD
Hefboom: 2,32
ISIN: DE000CU1E0M8
Meer informatie: Commerzbank

In dit geval is de hefboom 2,32. Dat betekent dat de turbo 2,32x sneller beweegt dan de onderliggende waarde (Weibo) zelf. Als Weibo dus met 1% stijgt, stijgt de Turbo met 2,32%. Als Weibo met 1% daalt, daalt de waarde van de Turbo met 2,32%.

Disclaimer: Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies.

Reacties