Beste belegger,

In een nieuwe Turbo Trade van de maand, stoppen we de winsten van VISA (waar we deze maand winst op hebben genomen) in een nieuwe kans. En die vinden we vandaag in de energiesector. Enphase zit in de vergroening en verkeert al maanden in een stevige uptrend op de weekgrafiek:

Sinds 2021 hebben we een kleine consolidatie gezien op de weekgrafiek (zie hierboven) waarbij we nu in een bullishe consolidatie zitten. Rond de 143 – 140, zien wij een interessante zone om in te stappen. Op de weekgrafiek zitten we dan namelijk precies aan de onderkant van het patroon, waardoor we rekening houden met steun.

Een Turbo Trade voor herstel

We laten graag even de weekgrafiek als eerste zien, zodat u goed inzicht krijgt in de stevige uptrend die het bedrijf al sinds 2019 kent. In onze ervaring loopt zo’n trend vaak langer door en is het daardoor altijd interessant om op dit soort consolidatiepatronen in te zetten.

Op de daggrafiek zien we een iets minder duidelijk plaatje. De consolidatie gebeurt met enige volatliteit, waarbij we nu wel mooi op de steunzone zitten.

Hierdoor is het een mooi moment om de positie nu in te nemen, zo vlak rond de steunzone. Een stoploss voor deze trade ligt overigens heel dichtbij. Hiervoor houden we namelijk het 200 daags gemiddelde aan, dat nu rond de 129.81 dollar ligt. Met wat speelruimte, zouden we daardoor een stoploss leggen op 128 dollar voor het aandeel.

Ons koersdoel

We verwachten dat Enphase wel weer zijn oude top moet kunnen uitnemen, waardoor de opwaartse ruimte vrij fors is richting de 230 dollar vanaf het huidige niveau. Dat is een beweging van 60%, dus die gaat er echt niet in een dag of 3 komen, maar eerder in een paar weken.

Op Enphase spelen we graag in met een Turbo met een hefboom die wat kleiner is, rond de 2. Dat betekent dat als de koers van Enphase met 1% stijgt, de Turbo dat x2 doet. Bij verlies werkt dat ook zo: als Enphase met 1% daalt, pakt de Turbo x2 verlies (door de hefboom van 2).

We kiezen voor de volgende serie:

ISIN:DE000SB5U906
Stoploss: 78.34
Hefboom: 1.97
Prijs; 29.00

Website: https://www.beurs.societegenerale.nl/product-detail?productId=1177026

Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies. Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies.

Reacties