Beste belegger,

Het is alweer tijd voor een nieuwe Turbo Trade van de maand. En ook deze keer, kijken we naar een bedrijf dat nog maar net een beursnotering heeft. Maar voordat we naar de nieuwe trade kijken, bespreken we eerst nog even de juni-trade met Lyft.

Op het moment van schrijven, staan we voor Lyft iets hoger dan tijdens de presentatie van de tip. Het kleine winstje is alleen nog niet van die grootte, dat wij op deze niveaus al zouden denken aan het sluiten van de positie.

In plaats daarvan, laten we de trade rustig doorlopen.

We zien op bovenstaande grafiek dat Lyft zich langzaam maar zeker is gaan bewegen in een opwaarts trendkanaal en nu vlak boven een horizontale weerstandszone aanstalten lijkt te maken voor een nieuwe poging om definitief door te breken.

Het is onze verwachting dat een definitieve doorbraak slechts een kwestie van tijd is en we houden dus gewoon aan. Beleggers die zijn ingestapt kunnen, indien gewenst, het risico verminderen door de stoploss naar break-even te leggen (het aankoopniveau van de turbo).

Beursdebuut Slack biedt kansen

Lyft was een typische IPO-stock: een aandeel dat bij veel beleggers op de radar staat als een ‘te duur’ aandeel die je maar beter kan shorten dan kopen. Wij zijn daar niet van overtuigd, omdat je bij dit soort aandelen vaak ziet dat zodra de negativiteit te veel opbouwt de koers ineens lijkt te stijgen. En dus precies het tegenovergestelde doet, van wat de massa verwacht.

Slack valt ook onder dit soort IPO-stocks. Het is een bedrijf dat een relatief goede beursintroductie kende, om daarna stevig terug te vallen. Beleggers werden negatiever op de beurskoers en bleven weg uit angst dat deze beursgang net zoals Uber nog een tikkeltje verder kon dalen.

Het aandeel handelt nog maar anderhalve maand op de beurs, dus heel veel grafiekdata is er niet. Toch zien we de contouren van een bodempatroon die wordt gevolgd door een uitbraak van een dalende weerstandslijn.

Mocht de uitbraak verder vorm krijgen, dan is het nu een interessant moment om in te spelen op het bedrijf. Gelet op de huidige koersactie, zien wij een verder vervolg omhoog dan ook als de logische richting en zouden hier op inspelen met twee verschillende turbo’s.

Agressieve versie: Turbo Long op Slack met stoploss op 27,17
Stoplossniveau: 27,17 USD
Hefboom: 3,8
ISIN: DE000CU1D7S1
Meer informatie: Website Commerzbank

Met een hefboom van 3,8 is dit een versie die goed geschikt is voor agressieve beleggers. De hefboom houdt in dat de Turbo zo’n 3,8x harder beweegt dan de koers van het aandeel Slack. Als Slack dus met 1% stijgt of daalt, gebeurt hetzelfde bij de Turbo maar dan x 3,8.

Voor beleggers die liever iets minder agressief inspelen, hebben we ook een versie.

De conservatievere versie: Turbo Long op Slack met stoploss op 23,17
Stoplossniveau: 23,17
Hefboom: 2,7
ISIN: DE000CU1EHR0
Meer informatie: Website Commerzbank

Deze turbo heeft een lagere hefboom, waardoor je 2,7x harder stijgt (of daalt) dan de onderliggende waarde Slack.

Bij een uitbraak houden wij rekening met een koers van 37 tot 38 dollar per aandeel. Een stoploss zouden we plaatsen onder de low van 31 dollar.

Reacties