Beste belegger,

Vandaag weer een nieuwe Turbo Trade van de maand en we pakken deze keer uit met een short op de Nasdaq. Hoe wij daar toe tot komen? Laten we daarvoor direct eens naar de grafiek kijken.

Kort gezegd, zien we hieronder een plaatje waarbij de Nasdaq 100 bijzonder snel is gestegen en ook op verschillende indicatoren een dik overbought niveau laat zien. Met andere woorden: het herstel is wel erg hard gegaan en er is nu op allerlei fronten oververhitting zichtbaar, waardoor de kans op een terugval best aanwezig is.

Op bovenstaande grafiek wordt duidelijk dat we sinds februari een consolidatiepatroon hebben, met nu een flinke uitbraak naar boven toe. Als we de consolidatie in de grafiek zouden tekenen, ziet het plaatje er zo uit:

Laat vooropstaan dat we niet heel negatief zijn. Want er is wel degelijk een patroon van hogere toppen en hogere bodems. Maar we zien wel dat er een enorme versnelling naar boven is geweest, die gepaard is gegaan met lagere volumes en stevige ‘overbought’ signalen.

Dat levert ons een scenario op waarin we een terugtest richting het voormalige uitbraakniveau van 340 punten op de QQQ (Nasdaq 100) als waarschijnlijk zien. En daar spelen we graag op in met een Turbo short op de Nasdaq 100.

De Turbo Trade

Om het even samen te vatten zetten we met deze trade in op een terugtestscenario of een ‘stapje terug’ doen voor de beurzen. En specifiek de technologieindex, die heel hard is opgelopen. Dat doen we middels een Turbo Short met een hefboom van 3.┬áDat betekent dat als de index met 1% stijgt, de hefboom 3x zo hard beweegt (en omdat het een Turbo Short is, daalt de waarde van de Turbo in dat geval 3x zo hard). Dat geldt natuurlijk zowel omhoog, als omlaag.

Naam Turbo: Turbo Short op Nasdaq 100
Website Turbo: Societe Generale
Hefboom: 2.96
Huidige koers: 41.24
Stoploss: 18.961 punten
ISIN: DE000SF13K48

Wij verwachten dat in ieder geval een terugtest wordt gemaakt richting de voormalige uitbraakzone. Dat zou een koersdoel betekenen van 14.000 punten.

Mochten we boven de 15.400 punten uitbreken, dan vervalt deze Setup en moeten we denken aan een close.

Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies. Dit rapport is niet bedoeld om enig persoon tot het kopen of verkopen van enig product aan te zetten en kan niet beschouwd worden als beleggingsadvies.

Reacties