Facebook – nu handelend onder Meta Platforms – is voor ons een hele interessante kandidaat om op herstel in te spelen. Aan de hand van twee grafieken, laten we zien waarom we denken dat Facebook kan gaan herstellen. En laten we ook zien hoe je daar met een Turbo op kan inspelen.

Lees snel verder, voor de nieuwe Turbo Trade van de maand.

 

Daggrafiek

 

 

Kijken we naar de daggrafiek, dan zien we dat Meta recent door de steunzone op 155 heen is gebroken en daarna een versnelling maakte richting de 135-zone. Daarnaast raakt Meta nu op praktisch iedere indicator oversold-niveaus aan.

Op korte termijn houden we rekening met een terugtest richting de 155, de voormalige steunzone.

 

Maandgrafiek

 

Werpen we dan een blik op de maandgrafiek dan zien we dat Facebook al zijn Covid-low heeft aangetikt. Vanuit fundamenteel perspectief is dat absoluut bijzonder te noemen, gelet op de positieve winstontwikkeling, maar goed. De Covid-low bevindt zich rond een belangrijke steunzonde op de maandgrafiek, die tussen 2016 en 2020 al meerdere keren als steun heeft gefungeerd.

 

Merk hier trouwens ook de RSI op, die op maandbasis bijna oversold raakt. Een absoluut unicum voor Meta. Alles wijst hier kortom op een enorme verkoopdruk van partijen, waarbij we nu op stevige oversold-niveaus zijn aangekomen en wij rekening houden met herstel. We willen wat agressiever inspelen op dit herstel met een Turbo.

 

Turbo Long op Meta Platforms Inc

 

We kiezen hierbij voor een Turbo Long op Meta Platforms met een hefboom van rond de 4,25x en een stoploss van 116,50 USD. De hefboom van 4,25x houdt in dat de Turbo 4,25x harder beweegt dan Meta Platforms. Dus wanneer de koers van Meta met 1% daalt, daalt de Turbo met 4,25%. Andersom geldt hetzelfde: stijgt Meta met 1% dan stijgt deze Turbo met 4,25%.

 


 

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Slim Beleggen raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Voor het opstellen van het rapport is door Slim Beleggen gebruik gemaakt van de volgende informatiebronnen: Stockcharts.  Er zijn geen beschermde modellen gebruikt.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit rapport niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit rapport bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het rapport geen rekening is gehouden. Hoewel Slim Beleggen zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het rapport staan.