Beste belegger,

Eerder deze maand ontvingen we onderstaande reactie in onze mailbox. We moesten toch een beetje gniffelen….

 

Deze reactie ging over de Turbo Trade van vorige maand die amper een week daarvoor was uitgestuurd (lees het artikel over Schlumberger hier nog eens terug).

We willen daarom vandaag, voor we onze nieuwe Turbo Trade presenteren – toch even kort ingaan op wat huishoudelijke mededelingen over onze Turbo Trades.

  • Onze Turbo Trades zijn voor de middellange termijn, tenzij anders wordt aangegeven. Hierbij moet u denken aan minimaal enkele weken tot een paar maanden. Overigens hebben we ook wel eens een trade een paar jaar lopen, zoals onze knaltip op koper bijvoorbeeld.
  • Inmiddels staat de Turbo Trade van vorige maand (SLB) goed in de plus, maar wij verwachten nog meer. Wie dus nog geen positie heeft, kan hier nog steeds naar kijken. Het patroon ziet er namelijk goed uit. Bekijk hier de trade van vorige maand.
  • Verder belangrijk om te weten, is dat we voor de Turbo Trades vaak kiezen voor Turbo’s met een lagere hefboom. Dan doen we juist zodat we wat langer de tijd hebben om te traden. Dat komt, in onze ervaring, het rendement vaak ten goede.
  • Onthoud daarnaast dat aandelen altijd twee kanten op kunnen. Als wij een Turbo Trade uitsturen hoeft dat niet direct te betekenen dat de positie als een raket omhooggaat. En een beetje geduld is soms goud waard. Als Kurt op het moment dat hij ons mailde had verkocht, zou hij nu nog bozer zijn geweest. De trade staat namelijk inmiddels op een mooie plus.

Dus kunt u niet tegen verlies? Dan moet u simpelweg niet meedoen met de trades. We kunnen u namelijk één ding garanderen: wie belegt, verliest vroeg of laat een keer geld… Dat is met onze Turbo Trades natuurlijk niet anders…

Goed, tot zover de huishoudelijke mededelingen 🙂 Dan is het nu tijd voor een nieuwe Turbo Trade! En daarvoor kijken we deze maand naar de Nasdaq.

Turbo Trade van de Maand: Nasdaq 100

De Nasdaq is afgelopen tijd flink afgestraft, en de Nasdaq 100 (deze volgt de 100 grootste niet-financiële bedrijven met een notering op de Nasdaq) is zelfs nog forser gedaald. Toch lijkt het nu tijd voor herstel en wij spelen daarom graag in op een bounce.

Kijkend naar de weekgrafiek, ziet die er voor ons interessant uit en wij voorzien dat er hier een herstelbeweging op komst is.

 

Turbo Long op Nasdaq-100 Index

De Turbo waarmee we inspelen op een bounce, heeft een hefboom van ongeveer 2,6x. Dat houdt in dat wanneer de Nasdaq 100 met 1% in waarde stijgt, de Turbo 3x zo hard in waarde stijgt. Andersom geldt dit net zo: daalt de Nasdaq 100 met 1%, dan daalt de Turbo 3x zo hard.

Productgegevens van de Turbo:

  • ISIN: DE000SD568U0
  • Koers Turbo: 50,57 euro
  • Hefboom: 2,58x
  • Long/short: Long
  • Stop loss-niveau: 8.927 punten
  • Website naar de productpagina: klik hier

Dit artikel is geen beleggingsadvies. Het is geen gepersonaliseerde aanbeveling. Het bevat algemene informatie, op basis waarvan u (op eigen verantwoordelijkheid en voor eigen rekening en risico) beslissingen kunt nemen. Slim Beleggen raadt u aan om zelf advies in te winnen bij derden.

Voor het opstellen van het rapport is door Slim Beleggen gebruik gemaakt van de volgende informatiebronnen: Stockcharts.  Er zijn geen beschermde modellen gebruikt.

Tenzij anders vermeld, zullen wij dit rapport niet actualiseren. Het kan dus goed zijn dat de inhoud van dit rapport bij latere lezing is achterhaald door de actualiteiten en de ontwikkelingen. Het kan ook zijn dat met een bepaald aspect in het rapport geen rekening is gehouden. Hoewel Slim Beleggen zorgvuldigheid betracht, kan het ook voorkomen dat er onvolkomenheden in het rapport staan.