internet-tech2

Beleggers zijn altijd opzoek naar de kansen in de markten. Daarbij weten we ook dat het niet vanzelfsprekend is om het juiste aandeel te vinden. Ook de beweeglijkheid op de markten waar we regelmatig mee worden geconfronteerd kan zorgen voor de nodige angst onder de beleggers.

Het verleden leert ons dat het niet verstandig is om tijdens paniek beslissingen te nemen. Door de hoge beweeglijkheid wordt ons rationeel denken verstoord en dat kan leiden tot beslissingen waar we achteraf spijt van krijgen.

Deze twee sectoren zijn exponentieel gestegen

internet-tech

Ook is het verstandig om te beleggen in meerdere producten. Dit kan onder andere wanneer u investeert in een zogenoemde ETF, want in dat geval investeert u in een mandje met aandelen. Twee van zulke ETF’s zijn op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, afgebeeld.

Deze grafiek laat zien dat de internet- en technologiesector vandaag de dag nog steeds ‘booming’ zijn. Sinds de financiële crisis zijn beide indexen exponentieel gestegen. Overigens is deze stijging wel te verklaren, want het internet en de technologische ontwikkelen zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.