Goud ETF

De goudprijs heeft er een geweldig kwartaal opzitten. Tijdens de eerste drie maanden van dit beursjaar wist de goudmarkt goede zaken te doen. En daarmee werd er een vervolg gegeven aan de herstelbeweging die in het jaar 2016 werd ingezet.

De goudprijs beweegt op dit moment nog een stuk onder het niveau dat in de zomer van 2016 werd bereikt, maar het negatieve sentiment van de laatste maanden van 2016 is de afgelopen tijd doorbroken. Op dit moment heerst er weer een positief sentiment onder de goudbeleggers en steeds meer beleggers zien in dat de goudmarkt wel erg interessant geprijsd is.

Goudverwachting van UBS in beeld gebracht

goud-ubs

De analisten van zakenbank UBS hebben onlangs hun verwachting met betrekking tot de goudprijs op papier gezet. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van UBS, is hun toekomstverwachting in beeld gebracht.

Het analistenteam van UBS rekent in het meest gunstige scenario op een stand van 1.370 dollar bij de goudprijs. Dit niveau zou dan de komende maanden al bereikt kunnen gaan worden. Dit niveau zou bereikt kunnen worden op het moment dat de Fed de rente minder hard dan verwacht optrekt en er nervositeit blijft ontstaan rondom de groei van de wereldeconomie.

UBS waarschuwt ons echter ook voor de andere kant van het verhaal. Op het moment dat de Amerikaanse centrale bank immers een harder beleid zal gaan voeren, kan de goudprijs hier last van krijgen. In dat geval zou de goudprijs kunnen terugvallen richting een niveau van 1.190 dollar.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER