may

Theresa May wist gisteren de financiële markten in rep en roer te brengen toen ze liet weten dat de wereld rekening moet houden met een ‘harde Brexit’. De meeste economen verwachten juist dat er een mildere Brexit zal gaan plaatsvinden, maar May boorde met haar strenge woorden deze gedachten keihard de grond in.

Theresa May liet zondag tijdens een interview met Sky News weten dat ze de voorkeur geeft aan een harde uittreding uit de Europese Unie. Volgens May is dat de enige aanpak om controle te krijgen op de migrantencrisis. May liet weten dat de afgelopen twee jaar genoeg vluchtelingen in het Britse vasteland zijn aangekomen en volgens haar moet deze toestroom gereguleerd worden.

May laat het pond verder in waarde dalen

pond-may

De woorden van May hadden met name grote invloed op het Britse pond. Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Investing.com, zien dat de Britse munt gisteren meer dan 1% aan waarde moest inleveren ten opzichte van de dollar. Op dit moment beweegt het pond ten opzichte van de dollar op het laagste niveau sinds oktober.

Dit jaar zal er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid komen over de aanstaande uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. Toch zijn er ook nog genoeg economen die verwachten dat de Brexit nog wel even kan uitblijven. Voor het pond is het te hopen dat 2017 geen herhaling zal worden van 2016.

Beleggen in Nederlandse en Belgische aandelen

Trading, Opties, snelle winst …

Beleggen in Fondsen en ETFs …

Beleggen in Dividendaandelen