(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank heeft dinsdag het koersdoel voor Heineken verhoogd van 90,00 naar 100,00 euro bij handhaving van een koopadvies. Analist Tristan van Strien wees daarbij op de succesvolle strategie van de afgelopen jaren met het opbouwen van een gebalanceerde geografische aanwezigheid, merkenportefeuille en van interne systemen.

De marktvorser voorziet voor het komende decennium de mogelijkheid om jaarlijks dubbelcijferige rendementen voor aandeelhouders te creëren, waarbij het aandeel op dit moment met korting ten opzichte van sectorgenoten wordt verhandeld.

De analist acht de guidance van het concern met een margetoename van 40 basispunten per jaar voor de middellange termijn zeker haalbaar, zelfs nadat een aanzienlijk deel van de marge wordt geïnvesteerd of onvermijdelijke valutaschokken gecompenseerd moeten worden.

Hij wees er verder op dat de brede opbouw van geografische markten en merkenportefeuille zorgt voor risicospreiding. Daarbij kunnen de in Europa gegenereerde kasgelden worden gebruikt om de groei in Afrika te financieren, voegde hij als voorbeeld toe.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Heineken dinsdag 1,0 procent hoger op 80,33 euro.

Update: om informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.